Șase ani de pușcărie pentru un escroc „anticorupţie”

Magistrații gorjeni au pronunțat o condamnare de 6 ani de închisoare cu executare pentru un individ care a păcălit zeci de persoane cărora le promitea că le ajută în rezolvarea mai multor probleme pe care acestea le aveau în special la instanțe sau în retrocedarea unor terenuri și păduri. Dumitru Lăpădat nu era un simplu binevoitor, ci chiar președinte la Asociația „Forța Națională de Luptă împotriva Abuzurilor, Nedreptăților și Corupției din România”, iar acum este deja în spatele gratiilor pentru că mai are la activ o condamnare de doi ani cu executare, dar și un alt proces în care a mai primit o condamnare care, ca și cea de acum, nu este definitivă.
„Condamnă pe inculpatul Lăpădat Dumitru, în prezent deţinut în Penitenciarul Tg-Jiu, la pedeapsa de 6 ani închisoare. (…) Condamnă pe inculpatul Lăpădat Dumitru, la pedeapsa de 1 an închisoare. În temeiul art. 33-34 C.pen. din 1969, cu referire la art.5 Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea, respectiv în pedeapsa de 6 ani închisoare, acesta urmând să execute 6 ani închisoare”, a decis Judecătoria Târgu Jiu, sentința putând fi contestată.
În verdictul de acum magistrații l-au obligat pe Lăpădat să își despăgubească victimele cu sumele de bani cu care le-a păcălit de-a lungul anilor.

Vizualizări: 588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: