Şase bănci, amendate de CJPC Gorj

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj a amendat un număr de 6 bănci, depistate în urma sesizărilor făcute de clienţi, deoarece încasau comisioane ilegale şi nu încheiaseră actele adiţionale până la sfârşitul lunii septembrie. Amenzile au fost contestate în instanţă, nefiind plătite în speranţa că, după modificarea ei, legea le da câştig de cauză. “Un număr de şase unităţi bancare au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în valoare de câte 20000 lei fiecare. Toate amenzile au fost contestate în instanţă, băncile aşteptând modificarea legislaţiei”, a mai precizat Mihaela Răducan.(D.M.)

Alte ştiri pe scurt:

Evaziune fiscală cu lemn

Comercializa material lemnos fără să înregistreze livrările. Este vorba de o firmă din Maramureş cu punct de lucru în judeţul Gorj care a prejudiciat statul cu peste 7.600 lei. În urma unui al Gărzii Financiare au fost identificate livrări neînregistrate în evidenţele tehnico-operative ale depozitului de material lemnos în cantitate de 145 metri cubi, din vânzarea cărora s-a obţinut 26.175 lei. Pentru prejudiciul adus statului s-a întocmit act de sesizare penală. (A.A.)

Sosirile turiştilor, în creştere

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna august a acestui an au însumat 5913, fiind în creştere cu 4% faţă de luna august a anului precedent. În funcţie de tipurile de structuri de primire turistică cele mai multe sosiri au fost în hoteluri, moteluri, pensiuni agroturistice şi pensiuni turistice. (A.A.)

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: