Cum treci peste un eşec

Eşecul este dureros, indiferent că este vorba despre dragoste sau carieră. Dar este totodată o experienţă din care poţi învăţa. Dar cum depăşeşte emoţia negativă care te încearcă în faţa unei nereuşite.

Pentru a începe „vindecarea” este important să-ţi denumeşti emoţiile, fii trist, furios, temător, ruşinat. Asta te va ajuta să lucrezi cu sentimentele tale şi să nu te răzbuni pe cei din jur.

După ce primul şoc al dezamăgirii a trecut, acceptă ce s-a întâmplat. Va fi mai greu să mergi mai departe dacă o să-i învinovăţeşti pe alţii sau pe tine. Nu-ţi fie frică să conştientizezi nereuşita. Gândeşte-te la consecinţe. De exemplu, dacă ai o dezamăgire în dragoste este posibil să eviţi să mai ai întâlniri cu persoane de sex opus, de frica unui nou eşec, dar astfel pierzi şansa de a găsi marea dragoste.

Dacă ai un eşec profesional, gândeşte-te că încă nu s-a invit oportunitatea pentru tine.

Dar care este cauza? Este un răspuns pe care trebuie să-l ai ca să poţi trece mai departe. Dacă ai ratat o promovare la serviciu întreabă-ţoi superiorul unde ai greşit, iar dacă nu ai obţinut un loc de muncă, află de ce a fost aleasă o anumită persoană şi nu tu. În plus, uneori, autoironia te poate ajuta să treci mai uşor pentru încercările vieţii.

Vizualizări: 1,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: