Șase zile libere de Paște, doar pentru TESA

Minerii și energeticienii nu vor avea șase zile libere de Paște, așa cum se întâmplă în instituțiile publice și chiar în multe firme. Românii au liber din 26 aprilie - când este Vinerea Mare și până pe 1 mai inclusiv, de Ziua Muncii. În acest interval ar fi o singură zi lucrătoare, 30 aprilie, dar pe care bugetarii o recuperează lucrând peste program în următoarele zile.

Complexul Energetic Oltenia și-a stabilit programul pentru aceste zile, dar numai o parte din personal va sta șase zile acasă. “La Complexul Energetic Oltenia, 30 aprilie va fi zi de concediu de odihnă sau recuperări cu post, libere anticipate, ce are fiecare. La personalul de zi, care nu trebuie să desfășoare activitate, și mă refer aici la personalul TESA, la personalul din activitatea de reparații, de mentenanță, care nu are lucrări urgente sau programate”, a spus Sorin Olaru, șef Resurse Umane, la Tele 3. “Personalul din activtatea de tură de la termocentrală evident că va lucra și în perioada de sărbători, ca în fiecare an, fără întrerupere”, a adăugat acesta.

Și minerii vor lucra. “La activitatea minieră, se va începe activitatea pe 30 aprilie, se va lucra și pe 1 mai, care potrivit contractului colectiv de muncă e zi plătită cu spor de 100%. La activitatea de livrări se va lucra și sâmbătă înainte de Paște, la schimbul I doar”, a explicat Sorin Olaru. (A.A.)

Vizualizări: 7,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: