Sat izolat la Padeş şi şcoală cu trei elevi

Un sat întreg a rămas ieri fără energie electrică din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Cetățenii din Cerna Sat, comuna Padeș, au stat fără curent câteva ore bune timp în care au fost izolați de restul lumii, nici măcar telefoanele nu funcționează în acea zonă. Primarul comunei, Viorel Nicolescu, nici nu știa de problema oamenilor dar nici nu i s-a părut ceva neobișnuit declarând că satul este pe cale de dispariție fiind situat peste munți.

Cerna Sat a fost ieri complet izolat de restul lumii și fără energie electrică. Aici trăiesc aproape 30 de oameni, satul fiind înființat cu mai mulți ani în urmă când s-a lucrat la centrala de la Cerna. Majoritatea dintre ei au case și la Motru Sec și de anul viitor Cerna Sat va dispărea în întregime. ”Oamenii de acolo nu au telefoane. Sunt izolați pentru că este un sat situat peste munți. Ei sunt racordați la curent la centrală și nu au avut curent pentru că s-a spart un izolator dar s-a intervenit imediat și nu mai sunt probleme”, a declarat primarul Viorel Nicolescu.

Şcoală cu trei elevi

La un număr atât de mic de locuitori, și elevii sunt pe măsură. Doar trei elevi merg la școală. ”Sunt doar trei copii care merg la școală, am primit autorizare specială pentru ei să nu comasăm școala pentru că cea mai apropiată este la 70 de kilometri. De la anul însă nu mai scapă, se desființează și o să vină la Motru Sec. Nu mai putem ține o școală cu trei elevi”, a adăugat primarul Nicolescu.

Și satul Maiagu din comuna Crușeț a stat ieri câteva ore bune fără curent electric.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: