Sătenii din Turcineşti se tem să bea apă de la robinet

După ani de aşteptări, la robinetele din Turcineşti curge în sfârşit apă. Doar că aceasta nu este potabilă, după cum susţine viceprimarul Dumitru Modrea. Acesta este contrazis de primarul Gogălniceanu, care are drept argument forte faptul că a băut din respectiva apă şi nu a murit.

Problema apei la Turcineşti este veche de câţiva ani. În ciuda faptului că localitatea a primit zeci de miliarde pentru a face un sistem de alimentare cu apă, acesta a fost realizat cu mare întârziere şi doar parţial. Cea mai mare problemă este aceea că a fost forat un puţ de nici 200 de metri, în ciuda faptului că era prevăzut să aibă 304 metri. Primarul Gogălniceanu a recepţionat lucrarea aşa, motiv pentru care s-a ales şi cu dosar la DNA, dar şi cu critici din partea viceprimarului Modrea. Acesta din urmă crede că, din cauza adâncimii reduse a puţului, apa este şi puţină, şi de proastă calitate.

„Studiul geologic este pe o perioadă de 50 de ani, acest puţ o da el apă acum, dar peste patru sau cinci ani nu va mai fi aceeaşi situaţie şi oricum apa nu este bună de băut”, a spus Dumitru Modrea, viceprimarul comunei Turcineşti. 

Gogălniceanu: ”Nu este necesar să mai forăm alt puţ”

Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti, are însă cu totul altă părere. „Apa este potabilă, eu am băut şi nu am păţit nimic”, a spus acesta. În aceste condiţii, primarul spune că nu este de acord să mai fie făcut un alt puţ. „Eu consider că nu este necesar să mai forăm alt puţ în condiţiile în care apa din actualul este bună. Vă garantez eu că şi peste zeci de ani va fi apă aici, dar bineînţeles trebuie să îngrijit”, a adăugat Vasile Gogălniceanu.

Zeci de solicitări de branşare

Localnicii spun că nu folosesc apa care vine de la puţul cu pricina, însă la primărie au fost depuse zeci de cereri de branşare. „Folosesc apă de la puţ pentru udatul grădinii şi spălat, nu am băut încă şi nici nu am folosit-o pentru gătit, pentru că iau apă de la o fântână. Am făcut cerere de branşare, dar aşteptăm să se facă recepţia lucrărilor pentru că la noi a fost o problemă la alimentarea cu apă” , a spus Ioan Văleanu din comuna Turcineşti.

Primarul Vasile Gogălniceanu susţine că s-au cheltuit pentru  alimentarea cu apă a comunei 40 de miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: