Satul Artanu poate fi salvat cu 8,5 miliarde de lei vechi

Lucrările pentru stoparea alunecărilor de teren în satul Artanu din comuna Negomir trebuie să continue, iar investiția care ar mai trebui făcută aici este de aproximativ 8 miliarde și jumătate de lei vechi. Asta a stabilit un expert din București, care a fost la fața locului și a analizat situația din teren. Documentația a fost întocmită, iar acum se așteaptă bani de la Guvern pentru continuarea acestei lucrări. Primarul din comuna Negomir este rezervat în privința șanselor de a începe lucrările în această toamnă.

Întreaga investiție la acest zid de sprijin în satul Artanu fost de 2.703.395 de lei, și s-au executat lucrări de 1.589.521 lei. Ar mai fi trebuit să se facă o investiție  de 1.113.874, însă lucrările au fost stopate din cauza lipsei banilor.

Deși a întâmpinat greutăți la plata acestei investiții, primarul din comuna Negomir, Ion Gruescu, a atras atenția autorităților județene că lucrările în zonă trebuie să continue, altfel tot ce s-a făcut până în prezent se va duce pe apa sâmbetei.

Pentru a cere susținere financiară de la Guvern, prefectul județului Gorj, Claudiu Teodorescu, a cerut executarea unei expertize în acest caz, pentru a se stabili exact ce ar mai fi de făcut. Un expert de la București a venit la fața locului și a întocmit documentația necesară care trebuie depusă la Guvern pentru a se primi bani pentru continuarea investiției. Conform proiectului inițial ar mai trebui lucrări în valoare de aproximativ 11 miliarde de lei vechi, dar acum s-a stabilit că  ar mai fi nevoie de o investiție de aproximativ 8 miliarde și jumătate de lei.

Primarul Ion Gruescu speră să primească acești bani cât mai repede, deși e greu de crezut că lucrările ar putea începe în această toamnă. „A venit un expert de la București, s-a făcut documentația cu lucrările care trebuiesc urgent să se facă pentru a nu mai exista probleme acolo. Proiectantul a întocmit documentația, s-au făcut măsurători acolo, s-a făcut un antecalcul și investiția s-ar ridica la opt miliarde și jumătate de lei vechi. Trebuie să discut acest lucru și cu domnul prefect, să-i prezint documentația și dumnealui va stabili ce se va face în continuare. Pe proiectul vechi trebuiau făcute lucrări de 11 miliarde. Expertul a stabilit să nu se mai facă unele lucrări din vechiul proiect și a băgat altele noi. Domnul prefect ne poate ajuta ca să ne sprijine la Guvern. Sunt probleme pentru că durează ceva până vin banii,  a venit toamna, vin ploile și e greu de spus dacă se poate lucra ceva în toamna aceasta”.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: