Scandal domolit cu poliţia la Primăria Turburea

Serviciul de urgenţă 112 a fost apelat ieri dimineaţă pentru a interveni în aplanarea unui scandal iscat la Primăria Turburea între actualul şi fostul şef al Serviciului Public de Gospodărie Comunală. Fostul şef, Marian Badea, l-a acuzat pe actualul şef, Cosmin Becheru, de faptul că i-ar fi furat ştampila. Badea l-a reclamat şi pe primarul Ion Bârcă pe motivul că ar fi comis un abuz în serviciu, după ce acesta i-a sigilat biroul. Edilul local spune că, de mai bine de un an, Marian Badea încasa ilegal salariu întrucât a fost destituit din funcţie şi înlocuit.

Primarul Ion Bârcă spune că mandatul lui Marian Badea a încetat la sfârşitul lunii martie 2013 şi că în această perioadă şi-a încasat ilegal salariu. „Am dat o dispoziţie prin care începând cu data de 28 martie 2013, mandatul lui Badea a încetat. A contestat decizia în instanţă şi a pierdut definitiv şi irevocabil. Nu s-a resemnat şi a continuat să meargă prin sat împreună cu alţi angajaţi ca să strângă bani de la oameni pentru apă. Din taxele încasate nu făceau altceva decât să-şi ia salariile. Am înştiinţat şi Instituţia Prefectului de faptul că acest om nu mai nici o calitate în cadrul acestui Serviciu şi mi s-a dat dreptate”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Scandalul a pornit după sigilarea biroului

În locul lui Marian Badea, autorităţile locale l-au numit Cosmin Becheru. Scandalul a fost generat după ce a fost pusă în aplicare o hotărâre de Consiliu Local aprobată săptămâna trecută. Pentru a putea ţine situaţia sub control, autorităţile au decis ca Serviciul Public de Gospodărie Comunală să-şi mute sediul în incinta primăriei. Ieri dimineaţă, Bârcă a sigilat fostul birou şi de aici a început conflictul, care s-a încheiat doar după intervenţia celor de la 112. „La sfârşitul săptămânii trecute am aprobat ca Serviciul Public să nu-şi mai desfăşoare activitatea în clădirea Centrului de Permanenţă, ci în incinta primăriei. Trebuia să pun la punct acest serviciu. Luni dimineaţă, am sigilat biroul, iar fostul şef a generat conflictul, iar apoi a sunat la 112. Pe actualul şef l-a acuzat de faptul că i-a furat ştampila, dar nu poate fi vorba de aşa ceva de moment de Badea nu mai are nici o calitate în cadrul acestui Serviciu. Nu m-am ales cu nici un dosar penal. Am făcut un lucru cât se poate de legal faţă de o persoană care nu mai lucrează la Serviciul Public. Îi voi face o plângere penală pentru că a încasat salariu ilegal timp de aproximativ un an”, a menţionat Bârcă.

REACŢIE

Marian Badea a explicat la un post de radio de ce a sunat la 112. „Ştampilam nişte facturi, eram cu casierul, câţiva angajaţi şi un consilier, Popoviciu. Au venit primarul şi cumnatul dumnealui, Cosmin Becheru. Primarul trimisese o hotărâre printr-un angajat, că în şedinţa de joi a fost adoptată o hotărâre să mute serviciul public. Aveam de gând să o contest. Ștampila era în buzunarul de la blugi, cumnatul primarului mi-a sustras ştampila într-un mod în care doar persoane specializate pot să o facă”, a spus Badea.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: