Scandal în Consiliul Local Jupânești. Bugetul localității nu a fost aprobat!

Primăria Jupânești este singura primărie din județul Gorj care, nici până la ora actuală, nu are aprobat bugetul. Între consilierii locali s-a iscat o neînțelegere care are efecte negative asupra cetățenilor din comună. Mărul discordiei îl reprezintă consilierul personal al primarului, care este nimeni alta decât social-democrata, Maria Dumitrașcu, fosta primăriță din Berlești. Consilierii locali s-au unit și au votat un amendament prin care postul ocupat de Dumitrașcu a rămas nebugetat.

Maria Dumitrașcu ocupa funcția respectivă de aproximativ un an de zile, dar acum, consilierii locali, printre care și colegi de-ai săi, din PSD, nu o mai doresc în funcție. Demersul a plecat de la viceprimarul comunei Jupânești.

„Am fost surprins neplăcut când am avut ședința de Consiliu Local să văd că vin pe masă cu un amendament prin care să desființeze un post din organigramă. Am încercat să-i explic atât dânsului (n. red. viceprimarului) cât și consilierilor locali că ceea ce au votat este un abuz, chiar am putea spune că au format un grup infracțional. Eu am transmis către Prefectura Gorj situația în care ne aflăm”, a declarat primarul comunei Jupânești, Ionuț Gîrniceanu la Tv Sud.

Prefectura Gorj i-a dat dreptate primarului Gîrniceanu.

„Este atributul primarul de a iniția un proiect de hotărâre cu privire la organigramă. Doar primarul poate să inițieze proiecte de hotărâre de organigramă pentru înființare sau desființare de posturi, prin urmare nu îndeplinește condițiile de legalitate. Noi sperăm că se vor regla toate aceste lucruri pentru că este important ca și această localitate să beneficieze de fonduri pentru a putea să-și ducă proiectele la îndeplinire”, a declarat prefectul de Gorj, Cristina Cilibiu, la Radio Accent.

Consiliul Local Jupînești este, acum, la un pas să fie dizolvat pentru că la o a doua ședință de CL s-au prezentat doar 4 persoane, celelalte alegând să boicoteze ședința, chiar dacă pe ordinea de zi era și votarea bugetului local. Primarul Ionuț Gîrniceanu susține că săptămâna viitoare este programată o nouă ședință de Consiliu Local, iar dacă povestea se repetă, se poate ajunge la alegeri anticipate.

Vizualizări: 1,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: