Scandal între cluburi: CSM Târgu Jiu vrea sportivii CS Pandurii, dar nu şi antrenorii

Anunţat anul trecut cu mare fast, protocolul de colaborare dintre clubul primăriei, CSM Târgu Jiu, şi vechiul club de tradiţie din Târgu Jiu, CS Pandurii, nu mai există. Directorul CS Pandurii, Mihai Prunariu, acuză că ruptura a plecat de la refuzul celor de la CSM de a face colaborări cu antrenorii clubului şi angajarea de antrenori noi.

La semnarea protocolului din 2021, CSM Târgu Jiu anunţa atunci că va colabora cu CS Pandurii la sporturile individuale, realizând primele colaborări la atletism şi apoi la lupte.

Mai multe medalii au fost aduse de sportivii cu dublă legitimare ai cluburilor, de fapt sportivi ai CS Pandurii, care au punctat pentru CSM, iar anul acesta nu s-a mai semnat un alt protocol din cauza unor neînţelegeri între conducătorii celor două cluburi.

Directorul CS Pandurii, Mihai Prunariu, cel care a venit în această colaborare cu sportivii gata pregătiţi de competiţii, ştiut fiind că este un club de tradiţie care an de an aduce medalii, a precizat care a fost originea acestor neînţelegeri, explicând că directorul CSM, Robert Bălăeţ, nu a dorit ca sportivii respectivi să fie pregătiţi de antrenorii care îi descoperiseră şi îi pregătiseră anterior.

„La una dintre discuţiile care au fost, Bălăeţ a spus că nu îl interesează antrenorii de la CS Pandurii şi că nu vrea să audă de ei, şi că nu vrea să ia nici unul cu contract pentru că pe el nu îl interesează sporturile individuale şi că a făcut acea colaborare că a vrut primarul. Uite că acum nu a mai vrut nici primarul! Eu am susţinut să le facă un contract de colaborare, i-am spus lui Robert Bălăeţ să găsească o soluţie pentru o sumă modică, 500 de lei, ca să îi capciteze să facă selecţie şi pentru CSM şi atunci i-ar fi costat mai puţin plata antrenorului, iar rezultatele ar fi comune. Pentru că pe mine nu mă interesează să le raportăm de la Pandurii, pentru că sunt rezultate ale sportivilor municipiului Târgu Jiu şi ai judeţului Gorj. A refuzat categoric să mai colaborăm, a spus că pe el nu îl interesează şi, între timp a angajat antrenor,  pe Gănănău la box şi pe Gorjeanu la lupte, şi am înţeles că urmează să angajeze şi la atletism. Iar asta înseamnă că ne vom concura”, a spus Prunariu la Accent Tv.

CSM Târgu Jiu a fost clubul care anunţa oficial la înfiinţare că nu va concura nu alte cluburi locale, mai ales la sporturile individuale, dar acum s-a ajuns exact la concurenţă cu CS Pandurii pe secţiile de box, lupte şi atletism.

Recent cei de la CSM au anunţat că vor şi secţie de fotbal, ceea ce înseamnă că va concura cu multe alte cluburi locale.

Practic, până acum, CSM Târgu Jiu s-a lăudat cu performanţele sportivilor pregătiţi de antrenorii de la CS Pandurii dar acum, angajând antrenori noi, nu vrea ca aceşti sportivi să mai fie pregetiţi de aceiaşi antrenori ci de alţii angajaţi de club cu salarii întregi nu pe colaborare cum propusese Prunariu. Fapt pe care, cel mai  probabil, nici sportivii nici antrenorii de la CS Pandurii nu îl vor accepta şi vor rămâne la CS Pandurii.

La acelaşi lucru trebuie să se aştepte acum şi antrenorii de la fotbal care sunt ademeniţi să vină la CSM cu copii, dar, cel mai probabil după un an vor rămâne fără grupele pe care le-au creat. 

Galerie foto



Vizualizări: 900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: