Scandal la împărțirea banilor. Lider din CE Oltenia: Nu semnăm protocolul

Actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă al salariaților din Complexul Energetic Oltenia a fost semnat săptămâna trecută, după multe săptămâni de negocieri, dar probleme încă mai sunt.

Fondul creat la nivel de carieră, din cei 70 de lei în medie pe salariat, trebuie folosit pentru armonizarea salariilor, în special pentru cei care au fost promovați în ultimii ani fără a beneficia de mărire salarială.

La Cariera Jilț Sud nu s-a ajuns la o înțelegere, după cum a spus președintele Sindicatului Renașterea, Ion Popescu. “Vineri am avut negocieri, nu am semnat protocolul. Am cerut să vedem deciziile de promovare semnate de Directorat, dar nu ni s-au pus la dispoziție”, a spus Popescu. Acestea vrea să știe criteriile în baza cărora au fost făcute promovările.

Popescu a spus că la Jilț Sud au fost 49 de promovări, unele de la clasa de salarizare 15c la 16 c, ceea ce înseamnă o diferență de 20 de lei la salariu. La Jilț Nord au fost persoane promovate de la clasa 24 la 35, a spus Ion Popescu, aici fiind vorba de sute de lei în plus la salariu. “Acolo fondul de armonizare a fost consumat, le mai trebuie bani”, a spus liderul sindical. Dintre cei trei lideri sindicali care trebuie să semneze protocolul la UMC Jilț, doar Marciuc, care îi reprezintă pe minerii de la Nord, a semnat.

“La Sud au fost acordări de clase simbolic. Nu semnăm protocolul, am sesizat federația din care facem parte. Știu că cei din administrație fac simulări pe clasele date, dar dacă se trece peste capul nostru, o să atacăm în instanță”, susține președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud. (A.A.)

Vizualizări: 5,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: