Sindicalist: CE Oltenia devine profitabilă abia în 2026

Previziuni sumbre pentru Complexul Energetic Oltenia. Un lider de sindicat este de părere că producătorul de energie nu are șanse să iasă pe profit până în 2026, atunci când ar trebui să aibă gata două grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice. Liderul Sindicatului Mine-Energie Oltenia spune că abia peste șase ani s-ar putea îndrepta lucrurile în cadrul companiei energetice.

Deja nu mai este un secret că și anul 2020 se va încheia, la Complexul Energetic Oltenia, tot pe pierdere. Cifra estimată de oficialii companiei este de aproape 800 de milioane de lei.

Situația financiară a companiei nici nu se va redresa prea curând, este opinia sindicalistului Gabriel Căldărușe. “Lucrurile nu stau absolut deloc bine din punct de vedere economic și nici nu există premise ca, în următorii ani, lucrurile să se îndrepte. Să sperăm că în anul 2026, lucrurile se vor îndrepta și atunci va fi și această companie profitabilă. Am anumite semne de întrebare că va exista timpul necesar să fie construite acele grupuri pe gaze încât să intre în funcțiune în 2026. Vestea bună pentru angajați este că avem o anumită siguranță în ce privește locurile de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a declarat liderul SMEO.

În șase ani, compania energetică din Gorj ar trebui să construiască două grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice să reducă din emisiile de dioxid de carbon.  “Două grupuri pe gaz ar trebui să existe până în 2026. Unul la Turceni și unul la Ișalnița. Plus parcurile fotovoltaice. Nu cred că acest plan de restructurare va fi respectat întocmai. Cel mai rapid se vor construi acele parcuri fotovoltaice, unde poți beneficia de o constribuție de 100% din exterior. Până în 2050 vor fi aceste parcuri”, a mai spus Căldărușe, la Radio Impact.

Vizualizări: 1,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: