Mai mulți bani pentru planul de restructurare a CE Oltenia

Firma de consultanță care a întocmit studiul privind elaborarea planului de restructurare și decarbonare a Complexului Energetic Oltenia va primi mai mulți bani de la companie.

Săptămâna trecută, șefii CE Oltenia au decis să suplimenteze cu aproape 400.000 de lei contractul încheiat în urmă cu două luni cu firma de consultanță PricewaterhouseCoopers Management Consultants, cea mai importantă companie de servicii profesionale, de consultanță și audit din lume.

Contractul cu PwC a fost încheiat pe 24 iunie, pentru suma de 3.989.000 RON, fără TVA.
Din consorțiul al cărui lider este subsidiara locală a gigantului mondial al consultanței PwC. mai fac parte, în postura de subcontractanți, Global Industrial Consult, 4C Project Consulting, Ludan Engineering și Pado Group Infrastructures.

Planul de restructurare și decarbonare a CE Oltenia a fost prezentat deja sindicatelor din companie și va ajunge pe masa Comisiei Europene.

Planul prevede închiderea etapizată a unor capacități de producție și exploatări miniere, precum și externalizarea unor activități.

„În urma programului investițional de cca. 9 miliarde de lei, CE Oltenia va beneficia de un mix energetic – cărbune, gaze naturale, energie regenerabilă – care îi va asigura viabilitatea, putând susține în continuare economia locală si națională. Proiectele noi care vor fi puse în funcțiune până în 2026 vor avea o capacitate totală instalată de cca. 2000 MW și vor avea un buget de cca. 7 miliarde lei, parțial finanțat din Fondul de Modernizare”, a anunțat CE Oltenia.

Galerie foto


Vizualizări: 2,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: