Act adițional semnat. FNME învinge administrația

Cele patru federații sindicale din Complexul Energetic Oltenia și administrația au semnat joi actul adițional la contractul colectiv de muncă. Federația Națională Mine Energie, singura care nu semnase varianta propusă inițial de administrație, a avut câștig de cauză și a reușit scoaterea din actul adițional a unui articol considerat abuziv.

Este vorba de acel articol care schimba definiția locului de muncă, în sensul în care acesta să nu mai fie legat de o carieră minieră ca acum, ci de bazinul minier. Potrivit FNME, asta ar fi lăsat posibilitatea unor abuzuri din partea șefilor, care ar fi putut să îi mute pe mineri de la o carieră minieră la alta după bunul lor plac.

“Am reușit să scoatem din actul adițional această clauză abuzivă. Toate celelalte federații au fost de acord. FNME a dovedit încă o dată că apără drepturile salariaților și nu a acceptat ca în actul adițional să fie drepuri sub cele prevăzute în Codul Muncii”, a spus un reprezentant al FNME.

După ce FNME a refuzat în mai multe ședințe actul adițional, administrația a renunțat la clauza respectivă, acum mutarea fiecărui miner putându-se face prin negociere. Actul adițional prevede un plus de câteva zeci de lei la salariu de la 1 septembrie, iar personalul TESA care lucrează în producție și nu a beneficiat de majorare anul trecut va beneficia acum de 300 de lei. (A.A.)

Vizualizări: 8,461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: