Scandal la Logreşti între primar şi organizaţia PP-DD

Postul de consilier local lăsat vacant de validarea Elenei Amza în Consiliul Judeţean Gorj este liber şi acum. Asta în condiţiile în care Ştefan Stanca, următorul de pe lista PP-DD, participă la şedinţe doar în calitate de invitat. Proiectul de hotărâre pentru a putea fi validat în funcţie nu a fost încă iniţiat, iar primarul anunţă că acesta mai are de aşteptat. Primarul Ion Băluţă spune că are un conflict mai vechi cu reprezentantul PP-DD. La rândul lor, liderii PP-DD Gorj au sesizat Instituţia Prefectului în legătură cu situaţia din Consiliul Local Târgu Logreşti.

Ştefan Stanca aşteaptă de mai bine de două luni să-şi intre în drepturi,iar reprezentanţii partidului au sesizat Instituţia Prefectului din cauză că primarul amână iniţierea proiectului de hotărâre. „În data de 23 august am trimis o adresă la Primăria Târgu Logreşti prin care am cerut validarea în funcţia de consilier local a lui Ştefan Stanca. Potrivit legii, validarea în funcţie se face la propunerea primarului sau a altui reprezentant al Consiliului Local, însă nici până în momentul de faţă nu s-a iniţiat proiectul de hotărâre. Domnul primar mi-a motivat că face ordinea de zi trimestrial şi că reprezentantul PP-DD mai poate aştepta o lună. Ba mai mult, Ştefan Stanca participă la şedinţe doar în calitate de invitat fără a avea drept de vot şi a fi remunerat. Ca atare am sesizat Instituţia Prefectului în legătură cu această situaţie”, a declarat Niculina Mocioi, secretarul executiv al PP-DD Gorj. 

PP-DD-istul nu e agreat de primar

Primarul comunei Târgu Logreşti spune că nu va iniţia nici un proiect de hotărâre pentru validarea PP-DD-istul din cauza unui conflict mai vechi. „Eu, personal, nu voi iniţia nici un proiect de hotărâre pentru Stanca datorită unei discuţii mai vechi. Dumnealui nu a vrut să permită firmei care introducea reţeaua de apă şi canal să sape la el la poartă. Un om care se opune intereselor comunităţii nu are ce căuta în Consiliul Local. Practic, nu vreau să am de a face în nici un fel cu o persoană care nu respectă legea”, a declarat Ion Băluţă, primarul de la Târgu Logreşti. Ba mai mult, acesta a precizat că nici luna viitoare consilierul PP-DD nu va fi validat în funcţie în ciuda presiunilor făcute de conducerea partidului. „Cei de la PP-DD mi-au trimis degeaba adresă, pentru că la vremea respectivă doamna Amza nici măcar nu demisionase din funcţie. Ei trebuie să-mi trimită din nou o altă adresă pentru membrul supleant, dar acesta nu va fi validat în Consiliul Local nici luna viitoare. În conformitate cu legea, proiectul trebuie propus pe ordinea de zi cu 30 de zile înainte de şedinţă asta în condiţiile în care va fi iniţiat de secretar sau de vreun alt consilier, în nici un caz de mine”, a menţionat Ion Băluţă.

RĂSPUNS

Prefectul Claudiu Teodorescu spune că îşi va face o opinie după ce va primi punctul de vedere al Primăriei Târgu Logreşti. „Într-adevăr, am primit o solicitare din partea PP-DD Gorj. Am cerut un punct de vedere şi din partea primăriei Târgu Logreşti, iar în funcţie de răspunsul ce urmează să-l primim în aceste zile ne vom forma o opinie”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.    

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: