Scandal la Poştă: pensii şi ajutoare sociale, rătăcite. „Ce-aţi făcut cu banii?”

Mai mulţi pensionari şi beneficiari ai ajutorului social din judeţul Gorj se uită lung după bani. Trebuiau să primească banii din 25 aprilie, însă, nici până acum, nu le-au ajuns în buzunare. Instituţiile care virează banii spun că problemele nu sunt la ele, în timp ce poştaşii le transmit oamenilor că nu au bani.

Un întreg scandal a izbucnit la oficiile poştale după ce tot mai mulţi oameni care n-au primit pensiile ori ajutoarele sociale s-au săturat să facă drumuri fără să şi primească banii. „Am venit să iau pensia. După ce că sunt bani puţini, nici azi nu ni-i dă. De la poştă ne-au spus că nu sunt bani, iar de la Pensii ne-au spus că banii au plecat de la ei. Noi ce ne facem? Trebuia să luăm pensia din 25 aprilie”, a spus o femeie revoltată. „Ce-aţi făcut cu banii oamenilor? Să răspundă cineva! Cum au intrat pe carduri pe data de 23 şi noi, cei care aşteptăm poştaşul, nu i-am primit nici până la ora actuală. Ne-au zis să ne întoarcem săptămâna viitoare. Am zece zile de când tot vin la poştă după banii mei”, a spus un alt pensionar.

Fără explicaţii

Conducerea Poştei Gorj nu a oferit vreo explicaţie. A închis telefonul pentru că jurnaliştii şi autorităţile cereau explicaţii. Directoarea Iuliana Popescu nu le-a răspuns nici măcar celor de la Prefectură ori de la Casa de Pensii. „Ce este cert este că banii au fost viraţi în conturile Poştei. Noi am virat în patru tranşe în luna aprilie. Ultima tranşă, în 21 aprilie. Deci ar fi fost timp să fie daţi banii oamenilor. Nu ştim de ce se întâmplă acest lucru. Am încercat să iau legătura cu directorul Poştei, dar nu a răspuns la telefon. I-am trimis şi o adresă scrisă să ne explice ce se întâmplă”, a spus Ioana Talău, directorul Casei de Pensii Gorj.

La nivelul judeţului Gorj, sunt peste 90 de mii de pensionari. 38 de mii dintre ei au carduri şi pensia intră direct în cont. La ei, nu au fost înregistrate întârzieri. Deocamdată, nu se ştie câte persoane încă mai aşteaptă să primească pensia. Aceeaşi problemă este şi în ceea ce priveşte ajutoarele sociale. Agenţia de Plăţi şi Inspecţii Sociale Gorj a virat sumele necesare, dar banii nu au ajuns până acum la toţi beneficiarii.

Vizualizări: 2,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: