Gorjeni încătuşaţi pentru trafic de droguri

Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul plin de activitate pentru procurorii DIICOT de la Târgu Jiu, care au făcut percheziţii în mai multe judeţe din ţară, reuşind şi prinderea în flagrant a unor indivizi care se ocupau cu traficul de droguri.

Persoanele respective sunt din zona Târgu Cărbunești, iar drogurile vândute în străinătate sunt, de fapt, medicamente care au în componenţa lor substanţe pe care legislaţia le include în categoria drogurilor, Xanax-ul fiind un astfel de exemplu. Anchetatorii au mers în Gorj, Olt, Vâlcea şi Sibiu, după ce informaţiile strânse la dosar arătau că membrii reţelei îşi procurau marfa din depozitele unor farmacii aflate în judeţele amintite, dar şi direct de la fabricile de medicamente existente la Cluj şi Iaşi.

„Ulterior,  cu sprijinul altor membri ai grupării, medicamentele disimulate în autoturisme şi autoutilitare, special compartimentate, erau scoase din ţară,  cu destinaţia finală Norvegia şi Suedia.  Comprimatele erau comercializate, de alţi membrii ai grupării, pe teritoriile Suediei şi Norvegiei, în scopul folosirii ca droguri în combinaţie cu alte substanţe,  cu preţuri cuprinse între 1 - 3  Euro/ comprimat. Cu ocazia acţiunii flagrante care a avut loc  pe raza oraşului Târgu Jiu, a fost găsită cantitatea de 6000 de pastile ce au în componenţă substanţe cu conţinut stupefiant. Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate 18.750 de pastile cu conţinut stupefiant precum si suma de 40.000 lei” au comunicat anchetatorii după descinderile ce au avut loc vineri seara, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă fiind operate şi 4 reţineri.

Cele patru persoane implicate în reţeaua respectivă au fost duse sâmbătă la instanţă cu propunerea de arestare preventivă, magistraţii emiţând mandate pe numele acestora, spre deosebire de un caz similar din vară, când judecători de la Curtea de Apel Craiova au considerat că membrii unei grupări pot fi anchetaţi sub control judiciar. Acum Tribunalul Gorj a decis că traficanţii trebuie să stea după gratii. „Admite propunerea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Dumitru Marius, Scornea Vasile Alin, Brebenică Elvis zis Laurenţiu şi Dumitru Perişor, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.10.2015 până la data de 15.11.2015, inclusiv”, a stabilit instanţa.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: