Schimb de experienţă la Şcoala ”Alexandru Ştefulescu”

Şcoala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu găzduiește în prezent un număr de 29 de elevi și profesori din țări ca Italia, Spania, Slovacia și Turcia. Vizitatorii participă la tot soiul de acțiuni culturale și de învățare alături de elevii români de la această unitatea școlară. Este vorba de un schimb de experiență în cadrul unui proiect european Erasmus.

Elevii de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” și-au întâmpinat oaspeții străini cu dansuri populare gorjenești și activități care mai de care mai deosebite. Cei 29 de elevi și profesori din Spania, Italia, Slovacia și Turcia vor rămâne la Târgu Jiu o săptămână, parte din ei fiind găzduiți chiar de elevii de la ”Alexandru Ștefulescu”. ”Ieri am avut într-o reuniune transnațională 29 de participanți, e vorba de profesori și elevi din Spania, Italia, Slovacia și Turcia. În cursul săptămânii acesteia vom derula cu ei în special activități de predare-învățare-formare, dar și activități culturale-sportive-muzicale într-un schimb de experiență, de bune practici într-un proiect Erasmus, al cărui coordonator european este școala ”Alexandru Ștefulescu”. Urmează ca, în luna mai, un grup de șase elevi de la noi și doi profesori să se deplaseze în Italia”, a spus directorul Aurel Popescu.
Colaborarea unităţii şcolare cu aceste patru țări a început în urmă cu un an, timp în care au avut loc mai multe schimburi de experiență între elevi și profesori. ”Această săptămână este dedicată activităţilor cu elevii, vor participa cinci zile la activități în școală alături de elevii noştri, o parte din ei sunt și găzduiți de elevii noștri. O să avem mai multe întâlniri, următoarele vor fi în Spania și Italia anul acesta, și Slovacia și Bulgaria anul viitor”, a spus Adela Șcheau, coordonatorul proiectului Erasmus.
Oaspeții străini vor părăsi școala Alexandru Ștefulescu în week-end-ul care urmează.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: