Schimbare de lege pentru înfiinţarea Electra

Guvernul a găsit soluţia pentru ca înfiinţarea companiilor Electra şi Hidroenergetica să aibă loc în această toamnă. În prezent, procedura este blocată din cauza unor opoziţii formulate în instanţă de sindicate. Legea societăţilor comerciale va fi modificată în următoarele zile, astfel încât companiile să poată funcţiona înainte ca judecătorii să se pronunţe cu privire la opoziţiile formulate.

Guvernul va modifica Legea societăţilor comerciale, astfel încât contestaţiile depuse în instanţă să nu mai blocheze înfiinţarea firmelor. Împotriva înfiinţării companiilor Electra şi Hidroenergetica au fost depuse 13 contestaţii, iar unele dintre ele au termen de judecată abia în martie anul viitor. Pentru că reorganizarea sistemului energetic nu poate aştepta atât, va fi modificată legea, astfel că Electra va fi funcţională în acest an, după cum a anunţat şi ministrul Adriean Videanu. Acesta a spus acum câteva zile la Târgu Jiu că există soluţii pentru ca reorganizarea sistemului energetic să fie finalizată în această toamnă.

Hidrosind este sindicatul care a depus cele mai multe opoziţii. Dacă se schimbă legea, companiile care vor face parte din Electra vor depune din nou actele la Registrul Comerţului şi eventualele opoziţii nu vor mai bloca înfiinţarea, până la finalizarea proceselor.

Electra va îngloba complexurile energetice din Oltenia, SNLO, Nuclearelectrica şi o parte din Hidroelectrica.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: