Schimbare la vârful Aparegio. Cine sunt noii administratori!

Operatorul de apă şi canal din Gorj are noi administratori. Mandatele foştilor membri ai Consiliului de Administraţie au expirat, iar conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ADIA Gorj a desemnat alţi membri pentru o perioadă de 4 luni, până la selectarea administratorilor prin concurs. Printre noii administratori Aparegio se numără Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public SA, şi administratorul special al Uzinei de Termoficare Motru, Eugen Corcoaţă. Noua componenţă este contestată însă de unul dintre foştii administratori.

Noii administratori ai Aparegio sunt: Traian Pătrăşcoiu, Radu Angheloiu, Eugen Corcoaţă, Simona Rîiosu, Liviu Cîlniceanu, Alexandru Zaharia, Marian Spiroiu (preşedinte). Vechiul CA era format din: Marian Spiroiu-preşedinte, Ilie Vlădoescu, Tiberiu Albu, Marius Ionescu, Dragoş Morega, Ilie Schintee şi Marian Victor Lumezeanu. Noii administratori au fost nominalizaţi de către ADIA Gorj, condusă de social-democratul Mihai Gherghe. Practic, doar Marian Spiroiu de la Consiliul Judeţean Gorj a mai rămas în noua formulă de CA.

Adunarea Generală a Acţionarilor a stabilit şi remuneraţia noilor administratori. Aceştia vor fi plătiţi cu 25% din salariul de circa 8.000 de lei al directorului general Traian Pătrăşcoiu. Adică vor primi lunar, timp de patru luni, două mii de lei pentru participarea la o şedinţă.

De asemenea, Ramona Birău, fost consilier local la Târgu Jiu din partea PP-DD, a fost numită secretar tehnic al forului de conducere, cu o remuneraţie de 440 lei.

Foştii administratori au fost multă vreme la cârmele unităţii. „Este un mandat provizoriu, pe patru luni. Nu am ocupat locul nimănui. Vechiul consiliu şi-a încheiat activitatea după patru ani şi este un consiliu provizoriu. Nu ştiu cine m-a propus, conducerea. Şi eu îl am pe domnul Vlădoescu de la Aparegio membru în Consiliul de Administraţie la Edilitara”, a comentat directorul Alexandru Zaharia.

Schintee: Corcoaţă e incompatibil

Eugen Corcoaţă, administratorul special al UATAA Motru, nu ar trebui să fie administrator la Aparegio. Afirmaţia îi aparţine lui Ilie Schintee, fost membru CA, dar şi fost director al uzinei de termoficare de la Motru. „Am auzit că a fost desemnat în locul meu, cu toate că este incompatibil. Spun asta din mai multe motive. În primul rând încalcă legea 31, articolul 138, care spune destul de clar că cei care au relaţii comerciale nu pot să fie... Are şi contract de furnizare agent termic către Aparegio, are şi contract de cumpărare, şi contract de închiriere. Are trei contracte”, a explicat Ilie Schintee. El a afirmat că a vrut să părăsească acest for de conducere încă din luna septembrie, deoarece mare parte din timp şi-l petrece la Bucureşti, alături de copiii săi.   

Emoţii pentru Pătrăşcoiu

Situaţia lui Traian Pătrăşcoiu este încă incertă. La data de 1 decembrie îi va expira mandatul, iar un concurs în baza Legii 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat nu a fost organizat până acum. „Aştept şedinţa Consiliului de Administraţie care va avea loc la sfârşitul lunii. Nu ştiu exact când va fi, pe 28-29 noiembrie. Este posibil să mi se prelungească mandatul”, a explicat Traian Pătrăşcoiu.  

Vizualizări: 2,959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: