Ministrul Energiei, sesizat de FNME cu privire la salarii

Transferul contribuţiilor de la angajat la angajator poate crea o problemă în companiile de stat, de care legiuitorul nu a ţinut cont. Astfel, companiile de stat nu pot majora fondul de salarii până la aprobarea bugetului, fiind restricţionate de ordonanţa 26/2013 să cheltuiască cel mult 1/12 lunar din bugetul anului precedent. Federaţia Naţională Mine Energie a sesizat situaţia ministrului Toma Petcu.

Președintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a fost marţi la Ministerul Energiei, alături de alţi lideri din FNME, unde a participat la o întâlnire cu ministrul Energiei, Toma Petcu.

„Discuţiile s-au purtat despre influenţa modificărilor fiscale în societăţile unde statul român este acţionar unic sau majoritar, ţinând cont de restricţiile din ordonanţa 26/2013. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a spus că singura federaţie care a sesizat acest lucru este Federaţia Naţională Mine Energie și împreună vor găsi soluţii pentru a rezolva această problemă în cel mai scurt timp”, arată FNME într-un comunicat.

Potrivit actului normativ invocat, până la aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pentru anul curent, operatorii economici pot efectua cheltuieli lunar în limita a 1/12 din cheltuielile aprobate prin bugetele de venituri și cheltuieli ale anului precedent sau 1/12 din cheltuielile propuse în proiectul de buget aprobat de Adunarea generală a acţionarilor, respectiv Consiliul de administraţie al operatorului economic, după caz, în situaţia în care acestea sunt mai mici decât cele din anul precedent.

Vizualizări: 2,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: