Taxa auto şi timbrul de mediu, restituite. Află când!

Restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se va face până cel târziu până la 31 decembrie 2018. De asemenea, restituirea pentru timbrul de mediu se face până la 31 martie 2019. Totul se va realiza pe baza unei proceduri administrative, reiese din prevederile Proiectului de ordin privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG 52/2017, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului.

Sumele restituite vor conţine şi dobânda aferentă calculată pe baza sumei de restituit înmulţită cu numărul de zile aferent perioadei cuprinsă între data perceperii taxei/timbrului şi data restituirii efective şi cu nivelul dobânzii prevăzut în Codul de procedură fiscală, respectiv de 0,02% pe zi.

Pentru a primi înapoi taxa, contribuabilul trebuie să depună o cerere la administraţia fiscală centrală competentă în administrarea acestuia. „În situaţia achitării sumelor de restituit de către societăţile de leasing, cererea de restituire se depune de către proprietarii care au achiziţionat autovehiculele prin sistemul de leasing financiar (...). Dreptul contribuabilului de a cere restituirea se naşte la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, respectiv la 7 august 2017, indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar cererea de restituire se depune, sub sancţiunea decăderii, până la data de 31 august 2018”, se arată în proiect. (A.A.)

Vizualizări: 2,375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: