Schimbări în legea care stabilește data alegerilor locale

Senatorii au adoptat, marți, proiectul de lege inițiat de UDMR care stabilește ca alegerile locale să se desfășoare pe 27 septembrie. Comisia Juridică a decis în cursul dimineții să respingă proiectul inițiat de Guvern care prevedea același lucru și să-l promoveze pe cel al UDMR cu noi amendamente.

PSD și PMP au depus un amendament la proiectul UDMR care permite partidelor politice fără grupuri parlamentare în ambele Camere să aibă reprezentanți în secțiile de votare. Cu alte cuvinte partidele mici ca ALDE, PRO România PP-USL au dreptul la membri în Birourile, dar și în secțiile de votare.

Un alt amendament PSD introdus în proiectul de lege prevede ca partidele să poată folosi banii din subvenția de la stat pentru cheltuieli de campanie.

În cadrul dezbaterilor Comisia Juridică a respins amendamentul USR care prevedea că desfășurarea votului va avea loc timp de 2 zile.

Pe ordinea de zi a Comisiei Juridice s-au aflat două propuneri legislative una inițiată de UDMR și alta de Guvern. Senatorii juriști au dat raport de respingere proiectului de lege inițiat de Guvern.

Inițiativa legislativă a UDMR a trecut de Senat și intră în dezbaterea Camerei Deputaților în regim de urgență miercuri 8 iulie. Camera Deputaților este și forul decizional în acest caz.

Ca alegerile să se desfășoare pe 27 septembrie, legea trebuie să intre în vigoare cel mai târziu în data de 27 iulie.

Vizualizări: 1,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: