Şcoala 7 va fi desfiinţată, cădirea va fi folosită de Liceul Auto

Şcoala Generală Nr.7 va fi desfiinţată, iar primăria încearcă să dea clădirii o altă destinaţie, după ce s-au investit aproximativ 2 miliarde de lei vechi în renovarea ei. Elevii vor fi nevoiţi să parcurgă, zilnic, câte 4 kilometri dus-întors pentru a ajunge la şcoală. Autorităţile nu au posibilitatea de a le pune la dispoziţie un microbuz. Copiii se vor putea deplasa doar cu mijloacele de transport în comun chiar dacă programul acestora nu coincide cu orarul lor. Ca urmare a acestei comasări, Poliţia Comunitară ar putea primi drept sediu clădirea liceului Auto.   

Şcoala Generală Nr. 7, una dintre cele mai vechi unităţi de învăţământ din Târgu Jiu, va fi comasată cu Şcoala Generală Nr. 2 din cauza numărului mic de elevi. În ultimii doi ani, autorităţile au investit aproximativ 2 miliarde de lei vechi în renovarea clădirii. „Anul trecut s-a renovat grupul sanitar şi s-a făcut bitumizarea curţii pe o suprafaţă de 9700 de metri. În ultimii ani am investit circa 2 miliarde de lei vechi în renovare. Chiar dacă nu are personalitate juridică,  Şcoala Generală Nr. 7 are condiţii din punct de vedere material. Vom încerca să menţinem locaţia. Odată cu comasarea celor două şcolii vom căuta să punem această clădire la dispoziţia Liceului „Traian Vuia“ (Liceul Auto), iar în locul acestuia să mutăm Poliţia Comunitară, care în prezent îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu foarte restrâns”, a declarat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu Jiu.

Din toamnă, cei 192 de elevii ai Şcolii Generale Nr.7 vor frecventa cursurile Şcolii Generale Nr.2. „Fondurile aferente mijloacelor de transport ar trebui alocate de Ministerul Educaţiei. Noi nu avem posibilitatea să achiziţionăm un microbuz, chiar dacă unii copiii sunt din Turcineşti sau din zona Artego. Ei se pot deplasa doar cu mijloacele de transport în comun cu toate că programul acestora nu coincide uneori cu orarul lor”, a precizat Constantin Fârţă.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: