Şcoala din Brăneşti, condusă de fochist

Primăriile numesc în consiliile de administraţie ale şcolilor femei de serviciu, muncitori, instalatori, de teamă ca nu cumva să pună pe cineva incompatibil. Este şi cazul şcolii din Brăneşti, unde reprezentantul primăriei în consiliul de administraţie este fochistul, iar cel al consiliului local un consilier de profesie mecanic auto.

Agenția Națională pentru Integritate a băgat spaima în edilii gorjeni. De frică să nu fie declarați incompatibili, aceștia numesc tot felul de persoane în conducerea şcolilor. Așa s-a ajuns ca la şcoala din Brăneşti, din CA să facă parte un fochist și un mecanic. „În consiliul de administrație al școlii este un reprezentant din Consiliul Local și unul de la Primărie. Este vorba de domnul consilier Nicolae Chicosu care este de profesie mecanic auto, iar de la primărie este domnul Florin Flețu care este muncitor, mai exact fochist sau îngrijitor de întreținere și mai face anumite activități. Aceasta a fost propunerea inițială a domnului primar, iar Consiliul Local i-a votat. Din câte știu eu s-a dispus înlocuirea dumnealor cu alte persoane, dar nu știu despre cine este vorba.  Eu nu știu de ce au fost numite cele două persoane”, a precizat viceprimarul din comuna Brănești, Aurel Mihăilă.

Primarul:Nu am avut pe cine să numesc

Primarul din comuna Brănești susține că fochistul a fost singura soluție pentru a-l reprezenta în Consiliul de Administrație al Școlii. „Nu am avut pe cine să numesc, să mă reprezinte în CA-ul de la școală, pentru că toți ceilalți sunt incompatibili, iar reprezentantul Consiliului Local nu e mecanic sau tractorist, este consilier local și gata. Asta este legea și nu avem ce face. Trebuie să o respectăm”, a precizat primarul Gheorghe Stoichițoiu.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: