Şcoală distrusă de explozia centralei termice

Oamenii legii au stabilit cauza incendiului produs la şcoala din Maghereşti. Centrala termică a explodat, apoi totul a luat foc. Flăcările au cuprins mai întâi acoperişul care s-a prăbuşit, din clădire rămânând doar zidurile. Din fericire, nimeni nu a fost rănit pentru că cei 17 copii şi cele două cadre didactice au ieşit la timp din clădire.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că incendiul a izbucnit ca urmare a aprinderii acoperişului clădirii, sursa producerii fiind o explozie la centrala termică, provocată de o întrerupere a energiei electrice. Au fost evacuaţi 17 elevi şi două cadre didactice, nefiind victime, dar clădirea a fost distrusă în proporţie de 90%”, transmit poliţiştii. În acelaşi timp, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere.

Primarul Florin Jurebie a explicat că şcoala este distrusă şi nu ştie dacă va putea fi reabilitată. „Nu ştiu ce vom face. Vom discuta. Au mai rămas doar zidurile din clădire. Este vorba despre o clădire foarte veche. Ea, în 2009, a fost renovată. Dar renovată în sensul că a fost izolată termic. Atunci, a fost adusă şi centrala. Vom vedea ce costuri implică construirea unei şcoli de la zero în zonă. Acum, copiii de acolo merg la şcoala din centru”, a declarat edilul. (M.M.)

Vizualizări: 1,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: