Şcoala Populară de Artă, la ceas aniversar

Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu sărbătorește zilele acestea patru decenii de activitate în slujba culturii naționale. Complexul de manifestări debutează astăzi cu o sesiune solemnă de comunicări dar și cu un spectacol de gală al Ansamblului Folcloric ”Maria Lătărețu”. Cea mai mare instituție de cultură din țară, Școala Populară de Artă Târgu Jiu lansează cu această ocazie dublul album CD, ”Tarafuri și Lăutari din Gorj” și Colecția ”Ethnophonie”, două comori ale culturii gorjenești, lansate în o mie de exemplare.

Școala Populară de Artă din Târgu Jiu împlinește săptămâna aceasta 40 de ani de activitate. Directorul instituției, Viorel Gârbaciu, a precizat ce manifestări vor avea loc cu această ocazie. ”Astăzi la Sala Maură a Palatului Administrativ, începând cu ora 16.30, are loc o sesiune solemnă de comunicări dedicată aniversării a 40 de ani ai Școlii Populare de Artă. Începând cu 19.30, la Teatrul de Vară, are loc spectacolul de gală al Ansamblului Folcloric ”Maria Lătărețu” și un minirecital Ștefan Popescu la sărbătorirea a 62 de ani de viață”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Școlii Populare de Artă.

Seria manifestărilor continuă și marți cu vernisajul expoziției de artă populară, cu obiecte realizate de instructorii și elevii instituției dar și cu demonstrații practice de lucru pentru vizitatori. ”Începând cu ora 19.00, tot la Teatrul de Vară, are loc lansarea oficială a dublului album CD ”Tarafuri și Lăutari din Gorj” și Colecția ”Ethnophonie” cu participarea echipei care a realizat acest album, Speranța Rădulescu, Florin Iordan și Costin Moisil de la Muzeul Național al Țăranului Român din București. Albumul a fost scos în o mie de exemplare la o valoare de 8,8 lei fiecare”, a declarat Viorel Gârbaciu.

TARAFURI

Tot marți seara, începând cu 19.30, își dau concursul zece tarafuri gorjene și formații tradiționale de lăutari printre care Taraful lui Cătăroiu din Tismana, Taraful Rapsozii Gorjului din Brădiceni, Taraful lui Nicu Bâlteanu, Taraful Marcel Ciucurescu, Banda Fraților Pițigoi din Târgu Cărbunești, Taraful lui Ion Argint.

PREMII

Directorul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, Viorel Gârbaciu, va cheltui 15.000 lei. În cadrul manifestărilor vor fi acordate și trei premii de excelență în valoare de 500 de lei fiecare membrilor echipei care a contribuit la editarea dublului album CD.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: