Școlile din județ, verificate de comisii mixte

Școlile din județul Gorj vor fi luate la puricat în această săptămână de o  comisie  alcatuită din  două echipe mixte ce includ reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean Gorj, Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, Direcția Sanitar-Veterinară (DSV) și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj. În urma verificărilor se va cunoaște stadiul lucrărilor de reabilitare demarate în această vară la școli, dacă dețin sau nu autorizații sanitare sau dacă toți elevii vor beneficia de manuale. În fiecare localitate  echipele vor fi însoțite  de către reprezentantul autorității publice locale.

Primarii și directorii de școli din județul Gorj vor fi luați la întrebări în această săptămână asupra felului în care au pregătit școlile pentru începutul anului școlar 2012-2013. Timp de trei zile toate școlile vor fi luate la puricat de echipe formate din reprezentanții CJ Gorj, DSP, ISJ sau ai DSV pentru a se stabili stadiul lucrărilor de reabilitare, dacă s-a cumpărat mobilier pentru clasele pregătitoare, necesarul de manuale școlare. Din echipele care vor face controalele în teritoriu vor face parte Daria Popescu și Tiberiu Popescu din cadrul Prefecturii Gorj, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj Mădălina Ciolocoi, Cristinel Gârdu și Liliana Deaconescu din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Adrian Dobrin și Culița Frunza de la Direcția de Sănătate Publică Gorj și Damian Tănăsescu de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În fiecare localitate aceștia vor fi însoțiți la școli de primari. În prima zi a controalelor vor fi verificate unitățile de învățământ din Scoarța, Săcelu, Crasna, Novaci, Bumbești-Pițic, Baia de Fier, Polovragi sau Alimpești. ”În această perioadă se fac igienizări, modernizarea spațiilor de învățământ în funcție de sumele de bani de care dispun autoritățile locale pentru aceste lucruri. Timp de trei zile se deplasează în județ o echipă mixtă formată din reprezentanții ISJ Gorj, ai Consiliului Județean Gorj, ai Prefecturii, DSP-ului și DSV-ului pentru a constata la fața locului modul în care se pregătesc școlile pentru începerea anului școlar”, spune Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct în cadrul ISJ Gorj.

NEMULŢUMIRE

Deși pregătirea școlilor pentru începerea noului an școlar ar trebui să fie principala sarcină a directorilor de școli, Ion Ișfan nu este mulțumit în totalitate de stadiul lucrărilor la școli. ”Principala preocupare a dânșilor ar trebui să fie condițiile în care își desfășoară activitatea copiii pe parcursul unui an școlar. Ar trebui să își dea interesul ca în clădirile în care se desfășoară activitatea viața copiilor să fie în siguranță”, mai menționează Ion Ișfan.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: