Şcolile din Jupâneşti şi Bărbăteşti au aceeaşi secretară

Lipsa personalului nedidactic din sistemul de învăţământ este de-a dreptul îngrijorătoare având în vedere sacrificiile pe care trebuie să le facă unii dintre angajaţi pentru a beneficia de normă întreagă. Un exemplu în acest sens este şi secretara şcolii generale din Bărbăteşti care, cu eforturi majore, reuşeşte să coordoneze şi şcoala generală din Jupâneşti.

Şcoala generală Bărbăteşti şi Şcoala generală Jupâneşti au de mai bine de trei ani aceeaşi secretară, în persoana Cristinei Mânăilă. Aceasta trebuie să facă aproape zilnic situaţii pentru cei 420 de elevi ai celor două şcoli împărţindu-şi în mod egal atribuţiile când la o şcoală când la cealaltă. „Din 2007 este situaţia asta. Sunt cu jumătate de normă la fiecare şcoală. Nu am avut altă soluţie pentru că nu îmi convine mie doar jumătate de normă iar pe de altă parte nu sunt suficienţi elevi la şcoală pentru normă întreagă. A trebuit să accept aşa”, a declarat Cristina Mânăilă. Pentru a i se uşura puţin din muncă, Cristina Mânăilă a discutat cu cei doi directori ai celor două şcoli să facă într-o zi de serviciu la Bărbăteşti şi a doua zi la Jupâneşti. „Este foarte greu să te împarţi pentru că de cele mai multe ori sunt cerute situaţii urgente de la Inspectorat şi nu am timp să fac şi la o şcoală şi la cealaltă. La Jupâneşti am 208 elevi, iar la Bărbăteşti tot cam atât. Când am astfel de situaţii mă duc în aceeaşi zi şi la Bărbăteşti şi la Jupâneşti”, a adăugat Cristina Mânăilă. Între cele două comune sunt aproximativ şapte kilometri, distanţă pe care secretara o parcurge cu maşina, fără însă a-i fi decontat transportul. Nici măcar salariul nu este satisfăcător comparativ cu sacrificiul zilnic al femeii „Cine să-mi deconteze iar salariile sunt ca peste tot”, a declarat Cristina Mânăilă.

Primarul comunei Bărbăteşti, Sorin Ştefănescu, spune că într-adevăr este o situaţie dificilă care durează de mei bine de trei ani. „Transportul nu l-am decontat, este o distanţă de şase, şapte kilometri. Este greu mai ales din prisma faptului că atunci când e la Jupâneşti, la noi nu e secretară la şcoală”, a declarat Sorin Ştefănescu, primarul din Bărbăteşti.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: