Drumuri agricole de milioane de euro, la Plopșoru

Autoritățile locale din comuna Plopșoru au demarat proiecte de milioane de euro în comunitate. Este vorba de două drumuri agricole care oferă cetățenilor facilitatea de a accede mai ușor la terenurile agricole. Practic cele două drumuri agricole merg paralel cu drumul european astfel încât cetățenii cu vehiculele lente să nu mai încurce traficul în zonă.

Două milioane de euro. Atât va primi primăria Plopșoru să modernizeze două drumuri agricole. Este vorba de Cocoreni-Plopșoru și Sărdănești-Văleni. Autoritățile locale mai precizează că la unul din proiecte se pregătește deja licitația. ”Aceste drumuri creează infrastructura necesară pentru accesul cetățenilor către tarlale. În felul acesta pot veni cu bani de dincolo și pot să-și construiască ferme, să-și înființeze culturi agricole. Practic, sunt două proiecte, unul de un milion de euro, 12 kilometri de drum, și un alt proiect tot de un milion de euro pentru care săptămâna trecută am semnat contractul și urmează să intre în procedura de licitație”, a spus primarul localității Plopșoru, Grigorie Petre.

Canalizare pentru patru sate

În acest moment, la nivelul comunei se mai află în lucru și sistemul de canalizare pentru patru sate, aproximativ 20 de kilometri de rețea. ”Am și sistemul de canalizare care va asigura serviciile de colectare apă menajeră pentru patru sate, 20 de kilometri de canalizare pentru satele Olari, Plopșoru, Sărdănești și Văleni. Urmează să obținem finanțare pentru al doilea sistem de canalizare, satele Izvoarele, Ceplea, Broșteni și Plopșoru de Sus. Mai rămân două sate, printre care și Piscuri, acolo morfologia terenurilor nu permite racordarea la sistemul de canalizare care este de-a lungul drumului european”, a spus Grigorie Petre. Cât privește apa potabilă, primarul spune că toate cele 11 sate componente au apă potabilă. La un singur capitol, comunitatea este deficitară.

Ulițele comunei nu sunt asfaltate și asta pentru că primarul vrea să bage întâi rețeaua de canalizare și apoi să asfalteze. ”Avem apă potabilă în toată comuna, toate cele 11 sate prin construirea a trei sisteme de apă potabilă. O să ne apucăm și de asfaltarea ulițelor comunei după ce terminăm sistemul de canalizare pentru că nu vreau să mai sparg apoi asfaltul ca să introduc canalizare. Comuna Plopșoru este una dintre cele mai mari ale Gorjului. Eu locuiesc în această comună și la rândul meu și eu am terenuri agricole. Am realizat proiect pentru drumuri forestiere care asigură accesul în pădurile din comuna Plopșoru. Deci drumurile agricole au și mai mare utilitate”, a  mai spus Grigorie Petre, primarul din Plopșoru.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: