Şcolile din Văgiuleşti supravegheate video, dar şi de paznici

Unităţile şcolare din comuna Văgiuleşti sunt prevăzute cu camere video de supraveghere. În acest fel, spun autorităţile locale, nu mai este necesar să aibă pază la fiecare unitate în parte. În schimb, pentru a fi siguranţă pe timp de noapte, patrula de pază a comunei inspectează şi unităţile şcolare din localitate.

Tot mai multe autorităţi locale amplasează camere de supraveghere în unităţile şcolare, în acest fel sperând să-i determine pe cei cu rele intenţii să stea departe de clasele elevilor. Astfel stând lucrurile, nici nu mai este nevoie de personal pentru pază, lucru care conduce la o economie la bugetul local. Este şi situaţia comunei Văgiuleşti, acolo unde tot ceea ce se întâmplă la unităţile şcolare din comună este captat de camerele de supraveghere. Ca o măsură în plus, pe timp de noapte, autorităţile locale au însărcinat firma contractată pentru pază să supravegheze şi unităţile şcolare. „Avem camere de luat vederi la unităţile şcolare pentru a asigura în acest fel siguranţa şcolarilor şi preşcolarilor din comună. Inclusiv şcoala generală Văgiuleşti este dotată cu camere de supraveghere. Pe acest considerent nu am mai fost nevoiţi să angajăm un paznic la unităţile şcolare. Pe timp de noapte, avem o firmă de pază cu care am încheiat un contract, care asigură în localitate toate obiectivele, cele de alimentare cu apă, paza locuinţelor şi a bunurilor de pe raza comunei, dar şi a unităţilor şcolare”, a spus Constantin Pârjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Primarul din Văgiuleşti, Constantin Pârjol, a precizat că, până în prezent, nu au existat incidente în unităţile şcolare din comună. 

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: