Scos de la subvenţie din cauza amenzilor neplătite

Un bărbat din Scoarţa acuză autorităţile locale din Scoarţa de abuz după ce i-au comunicat că îi resping dosarul de ajutor pentru încălzirea locuinţei. Sorin Borhină spune că administraţia locală nu vrea să-i aprobe cererea până ce nu îşi va achita datoriile la bugetul local pe care le înregistrează urmare a unor amenzi de circulaţie pe care le-a primit pe timpul cât a lucrat ca taximetrist. Bărbatul spune că legislaţia nu prevede să nu ai datorii la bugetul local pentru a beneficia de acest sprijin. Primarul comunei, Aurelian Cotârlău, se scuză acum şi spune că a vrut în acest fel să-l determine să-şi mai achite din datorii, însă îi va accepta solicitarea.

Sorin Borhină, în vârstă de 32 ani, din Mogoşani, comuna Scoarţa, este foc şi pară pe administraţia locală după ce i-a transmis că nu îi aprobă ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu material lemnos pentru că are multe amenzi de circulaţie neplătite. Bărbatul spune că într-adevăr are datorii la bugetul local ce se ridică la peste 10.000 lei, dar pe care nu are din ce să le plătească şi în cuantumul cărora a solicitat să facă muncă în folosul comunităţii. Sorin Borhină nu înţelege de administraţia nu-i acordă acest sprijin, pentru că în lege nu este specificat că nu trebui să ai datorii la bugetul local pentru a beneficia de subvenţie. “Am nişte amenzi la bugetul local şi dânşii, de la taxe şi impozite de la primărie, nu vor să-mi primească dosarul pentru încălzire. M-am interesat, nu este nicio lege care să zică că dacă am datorii la bugetul local nu pot să beneficiez de ajutorul de încălzire. Nu vor să îmi dea nici în scris ca să pot să-i dau în judecată, mi-au spus doar verbal. Nu am de unde să plătesc, le-am spus că pot să fac muncă în folosul comunităţii, am depus şi cerere. Mi-au zis că îmi aprobă cererea cu condiţia să las banii, când vor veni, la impozite. Pentru mine contează foarte mult pentru că nu am niciun venit şi suntem patru inşi printre care şi doi copii de 8 şi 6 ani”, a spus Sorin Borhină.

Primeşte subvenţia, dar riscă să-şi piardă casa

Primarul Aurelian Cotârlău spune că îi va aproba solicitarea însă a vrut să-l convingă în acest fel să-şi mai achite din datoriile pe care le are la bugetul local. “Am zis să mai plătească şi el câte ceva. Am avut Curtea de Conturi şi a zis că o să plătim noi dacă nu recuperăm. Îi dau drumul la cerere, că e normal, dar mai trebuie şi puţin, aşa, conştientizaţi, dacă nu constrânşi. Au şi obligaţii, nu numai… O să-i dau subvenţia, e dreptul lui, dar o să-i fac executare pe casă. El a venit cu datoriile de la Târgu Jiu după ce a cumpărat o casă în Scoarţa. Ne-am încărcat noi cu ele, e o povară pe care am preluat-o noi”, a  declarat primarul din Scoarţa.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: