Scrisoarea celor patru federaţii către ministrul Energiei

Cele patru federaţii sindicatele care negociază în numele celor 13.300 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia au trimis joi o scrisoare către ministrul Energiei, Toma Petcu. Este prima acţiune comună a liderilor sindicali, care de ani buni nu contenesc să se atace între ei.

Liderii sindicali susţin că 30% dintre salariaţii CE Oltenia au salariul minim pe economie, iar alţi 47% sunt în proximitatea acestui salariu. „Condiţiile grele în care se lucrează în exploatările miniere şi sucursalele energetice, cauzate de uzura morală a echipamentului, lipsa investiţiilor şi a lucrărilor de mentenanţă la un nivel corespunzător, munca suplimentară prestată pentru asigurarea funcţionării în deplină siguranţă a SEN şi vârsta înaintată a salariaţilor (...) ne pun în postura de a ne adresa dumneavoastră, domnule ministru, şi a vă transmite că mulţumirile nu ţin loc de salarii”, se arată în scrisoare.

Liderii sindicali îi cer ministrului o întrevedere, deoarece proiectul de buget prezentat de conducerea CE Oltenia nu este considerat satisfăcător. Cei patru semnatari - Adrian Marciuc, Dumitru Pîrvulescu, Gela Ionescu şi Paul Constantinescu - îi transmit ministrului că există riscul izbucnirii unor conflicte spontane care pot degenera până la întreruperea activităţii. Aceştia nu spun în concret, cu cifre şi argumente, ce aşteaptă de la ministrul Toma Petcu.

Vizualizări: 672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: