Sindicatele din CE Oltenia, consens pentru majorarea salariilor. Ce propune administraţia!

Administraţia CE Oltenia le-a prezentat liderilor sindicali proiectul de buget pe anul 2018, referitor la fondul de salarii. Şefii companiei energetice au propus o creştere de 7,7%, însă liderii salariaţilor speră să obţină o majorare salarială de cel puţin 12,5%. În caz contrar vor începe acţiunile sindicale.

Sindicaliştii şi administraţia CE Oltenia s-au întâlnit miercuri, 10 ianuarie, pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul în curs. Cele două părţi nu s-au înţeles, asta după ce marile federaţii, FNME şi Univers, au făcut front comun şi au cerut o creştere mai mare a salariilor minerilor şi energeticienilor, nefiind de acord cu propunerea administraţiei. „Noi n-am fost de acord cu creşterea de 7,7% pe fondul de salarii propusă de ei. Până la urmă, noi, federaţiile, am ajuns la un consens, să cerem 12,5%, să mai pună la fond, şi mai discutăm. Cei de la Univers voiau 10%, noi 15%, au mai pus şi ei, am mai scăzut şi noi”, a explicat Constantin Mitrescu, prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME).

O nouă consultare

Cele două părţi au stabilit să se reîntâlnească la masa consultărilor în data de 25 ianuarie. Dacă nu se vor înţelege, vor recurge la acţiuni sindicale. „Pe 25 ianuarie vor începe şi negocierile, vor începe acele etape de conflict de muncă, proteste şi aşa mai departe. Vom face noi un calendar atunci. Până atunci atenţionăm şi Consiliul de Supraveghere şi Ministerul Energiei, împreună cu Federaţia Univers, că nu se mai poate, trebuie să găsim un punct comun, să mai pună şi ei”, a mai spus Constantin Mitrescu.

Liderii sindicali spun că CE Oltenia are resursele financiare necesare pentru a suplimenta fondul de salarii şi cer administraţiei să le prezinte şi celelalte capitole din bugetul companiei pe anul în curs.

Vizualizări: 3,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: