Scrisoarea sindicatelor pentru premierul Ciucă. Amenință cu pichetarea Guvernului

Sindicatele din minerit și energie au transmis premierului Nicolae Ciucă o scrisoare în care prezintă problemele Complexului Energetic Oltenia. Sindicaliștii solicită o întrevedere, altminteri amenință cu pichetarea sediului Guvernului cu minim 500 de salariați, pe termen nelimitat.


Cinci sute de oameni vor picheta sediul Guvernului României dacă premierul nu pune pe masă soluții la problemele companiei din Gorj.

Ei au enumerate problemele societății, printre soluțiile propuse fiind inclusiv renegocierea planului de restructurare a CE Oltenia, aprobat de Comisia Europeană. 


”Având în vedere problemele cu care se confruntă  S. Complexul Energetic Oltenia S.A., dar și solicitarea Guvernului României pentru creșterea producției de energie electrică pe bază de cărbune, respectiv blocarea unor perimetre de exploatare minieră, lipsa materialelor și a subansamblelor, atacurile tendențioase tot mai frecvente ale anumitor ONG-uri asupra companiei, creșterea necontrolată a prețurilor la produselor de bază precum și incertitudinea în rândul salariaților cu privire la viitorul activității în cadrul Complexul Energetic Oltenia S.A., emiterea Ordonanței de urgență nr.108/30.06.2022 privind decarbonizarea sistemului energetic, precum și situația economică și politică instabilă la nivel internațional, determinată de războiul din Ucraina, situație ce impune creșterea producției de energie electrică și de cărbune, vă solicităm instituirea stării de urgență în sistemul energetic național”, este introducerea din scrisoarea pe care sindicatele din companie au transmis-o premierului Nicolae Ciucă.

Ei solicită renegocierea Planului de restructurare a Complexul Energetic Oltenia, date fiind modificările generate de criza energetică, extinderea perimetrelor de exploatare a carierelor din cadrul Complexul Energetic Oltenia, scoaterea din fondul forestier a suprafețelor împădurite, necesare exploatării cărbunelui, asigurarea bazei materiale și a resursei umane, în vederea realizării producției de cărbune și implicit a producției de energie electrică, solicitate de către ministerul de resort.

Pe lista solicitărilor către Ciucă este și ”încetarea atacurilor din partea unor ONG –uri asupra Complexului Energetic Oltenia și sistemului energetic național, precum și tragerea la răspundere a tuturor factorilor decizionali răspunzători de inițierea acestor acțiuni, contrare securității energetice naționale”


Reglementarea prețului la energie electrică pentru consumatorul final, dar și actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății și implicit a fondului de salarii, având  în vedere solicitările Guvernului României privind creșterea producției de cărbune/energie electrică pentru asigurarea securității energetice naționale, sunt alte două propuneri.

Galerie fotoVizualizări: 2,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: