„Scrisul din agendă este al lui Ciurel”

Publicarea de către „Pandurul” ieri a petecului de hârtie desprins dintr-o agendă a fostului director general de la Complexul Energetic Rovinari nu a rămas fără ecouri. Mulţi s-au întrebat cât de real este documentul respectiv, alţii s-au mirat de cifrele scrise acolo, considerându-le sume de bani ajunse la politicieni, iar alţii, care au avut de suferit de pe urma comportamentului de moşier al lui Laurenţiu Ciurel, ne-au confirmat că pagina din agendă conţine scrisul fostului director general.

Dintre cei pe care i-am consultat pe această temă, răspunsul cel mai categoric ne-a venit de la Gheorghe Iliescu, fost director comercial la Rovinari, persoană fără loc de muncă de o jumătate de an, după ce i-a spus lui Ciurel că încalcă legea în dosarul devenit deja celebru şi cunoscut ca „şmen dens”. „Nu am nici un dubiu şi nu ar trebui să aibă nici alţii. Pentru cine nu ştie, în dosarul pe care DNA Târgu Jiu se face că îl cercetează de aproape un an, există un bileţel scris şi semnat tot de Ciurel, pentru că el obişnuia să facă tot felul de însemnări din acestea pe diferite bucăţi de hârtie. Se poate compara documentul de la DNA cu cel publicat acum de dumneavoastră şi veţi vedea că e scrisul celui pe care l-aţi denumit ca moşier. O spun fără reţinere pentru că nu mai am ce pierde. M-a lăsat deja fără loc de muncă, de o jumătate de an mă descurc aşa cum numai eu şi familia mea ştim, şi nu mai am motive să mă ascund. Este scrisul lui şi pentru asta ar trebui să mai facă el o conferinţă de presă în care să explice cât şi cui a dat pentru că lumea nu e venită cu pluta pe Jiu şi nu îşi dă seama care este adevărul”, spune Iliescu.

Pentru cine a ratat ziarul de ieri, e bine de amintit că publicaţia noastră a oferit amănunte despre presupuse însemnări pe care Laurenţiu Ciurel le-ar fi făcut într-o agendă pe care şi-a lăsat-o la birou după ce a fost schimbat din funcţie. Acolo sunt trecute cifre, cel mai probabil sute de milioane de lei vechi, şi numele unor politicieni ca Morega, Manta, Neguţ şi Bercea, precum şi cel al PSD şi al unui „ziar”, fără a i se indica denumirea. Pe doi dintre cei consemnaţi acolo i-am contactat ieri oficial şi i-am întrebat dacă au vreo explicaţie pentru cifrele trecute în dreptul lor. Culmea este că, deşi acum sunt la cuţite, şi Pantelimon Manta şi Dan Ilie Morega au declarat la unison că nu au nicio treabă cu banii lui Ciurel. Mai mult, în ciuda tuturor speculaţiilor, liderul PNL Gorj a ţinut să ne asigure că nimeni nu l-a sponsorizat în campanie. „Nu am nicio treabă nici cu banii lui Ciurel şi ai nimănui altcuiva. Nu am avut nicio sponsorizare nici de la el nici de la un alt om de afaceri. Nu-mi dau seama de ce am fost trecut pe acea hârtie, dacă am fost trecut, dar se poate verifica felul în care a fost finanţată campania mea electorală. Sunt date oficiale, sunt documente înregistrate în contabilitate şi nu e nicio problemă din acest punct de vedere”, spunea ieri Morega.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: