Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Sculptorii de la ”Brâncușiana” şi-au primit blocurile de marmură

Simpozionul Internațional de Sculptură ”Brâncușiana”, ediția 2012, a debutat ieri cu prezentarea a cinci din cei opt sculptori care și-au anunțat prezența la Târgu Jiu. Mulți dintre ei spun că vor ști ce vor ciopli abia după ce îşi văd blocul de marmură. Alții însă au venit pregătiți să lase la Târgu Jiu adevărate opere de artă.

”Brâncușiana” de anul acesta va lăsa municipiului Târgu Jiu adevărate creații artistice. Sculptori din toată țara, dar și din străinătate au declarat ieri că se simt onorați de o astfel de invitație în orașul lui Brâncuși și că vor lăsa aici cu mare drag operele lor. ”Eu sunt pregătit, am machetă, am tot. Voi ciopli un fel de fereastră, o formă, am și piatra, am ales exact, am venit cu tema pregătită. Sunt la a treia participare în țară dar la Târgu Jiu sunt la prima participare. Este foarte bine că vom lăsa creația aici, creația e ca un copil, las copilul pe mâine bune”, a declarat sculptorul Nicolae Răzvan Mincu din București.

Chiar dacă sunt pentru prima dată la Târgu Jiu, sculptorii prezenți la Simpozionul Internațional de Sculptură și-au intrat de la început în rol. Au idei și munca fizică aproape că nu mai contează. ”Da, particip pentru prima dată, sunt originar din Râmnicu Vâlcea. Cu idei am venit, acum în funcție de material o să adaptez ceea ce mi-am propus. Este și o muncă fizică destul de grea dar trecem peste ea cu ușurință având în vedere că partea afectivă legată de specialitate ne-o ușurează”, a declarat Sergiu Săliște, sculptor.

MEMORIE

Curatorul taberei, Paul Popescu, a declarat ieri că se simte mândru că participă la cea de-a zecea ediție, pentru că la un moment dat tabăra murise. ”Acum 11 ani a început de fapt această poveste. Nu ne gândeam să continue atât de mult în timp mai ales că după 11 ani este a zecea ediție, deci la un moment dat murise”, a declarat Paul Popescu, sculptor.

ACCIDENTE

Deși își anunțaseră prezența la simpozion opt sculptori, la Târgu Jiu ajunseseră ieri numai cinci. Ilie Berindei, sculptorul român stabilit în Elveția, nu a putut participa din cauza unei intervenții chirurgicale iar alți doi sculptori, Vasile Soponariu și egipteanul Omar Toussoun au fost opriți din drum de un accident pe autostradă urmând să ajungă la Târgu Jiu astăzi.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: