Scurt ghid de murit cu folos

”Mai rău decât să mori, e să mori degeaba. Procesiunile, lumânările, florile, discursurile, amintirile înlăcrimate la televizor, sunt toate folositoare celor omorâți de corupție, nepăsare și prostie cât au fost și extinctoarele lipsă din cuptorul Colectiv” (Cristian Tudor Popescu)
Duminică am comemorat un an de la Colectiv și, exact cum spune și CTP în editorialul de pe Republica, în acest timp abia dacă am avut parte de o amărâtă de revoltă, nicidecum de revoluția pe care o așteptam cei mai mulți. Revolta, în orice caz, s-a autodepășit. Am scăpat de Ponta, dar am scăpat doar temporar. Infecția candidează iar din partea PSD și probabil se va alege iar. C-așa-i românul, mai oltean. În sensul că se aprinde repede, dar se și stinge mai rapid decât niște scântei rebele dintr-un club subteran.
Nu doar că revoluție nu s-a produs, dar până și revolta a fost dată uitării rapid. Pentru prima oară după mulți ani, PSD-ul (autorul moral al crimei de la Colectiv) a câștigat pe linie alegerile din București. Capitala țării a devenit prizoniera ciumei roșii într-un tur de forță facilitat de impotența urât mirositoare a PNL și-a opoziției în general. Dar n-a fost mizeria PNL singurul motiv. Fix în ziua alegerilor locale, în București a mai fost și un concert. Din fericire pentru cei prezenți, un concert suprateran. Maroon 5. Fericire mare, de altfel, pentru că la concertul respectiv au fost prezenți 30.000 de oameni. Pentru mulți dintre aceștia, concertul s-a desfășurat pe durata întregii zile, cam de când s-au trezit până când au mers liniștiți la culcare. De vot nu au mai avut timp. La fel de liniștiți, dimineața s-au trezit cu șapte primari PSD peste București, în frunte cu o antenatreistă dintre cele mai jegoase, nevastă de primar șpăgar și goarnă veche a lui Voiculescu.
La ora la care scriu acest text, cam aceleași zeci de mii care au fost la concertul respectiv sunt pe stradă, într-un impresionant dar cumplit de ineficient marș al tăcerii. M-aș bucura ca toți să înțeleagă că mult mai important este să fie în stradă, după care în secția de votare, pe 11 decembrie. Ca să nu mai murim degeaba.

Vizualizări: 364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: