Instruire cu directorii de şcoli pentru evaluările naţionale

Toţi directorii de şcoli, grădiniţe şi licee din judeţul Gorj au fost chemaţi ieri la şedinţă de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ). Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj, a precizat că este vorba de o instruire cu privire la organizarea simulărilor examenelor naţionale ce vor avea loc la sfârşitul lunii februarie. Tot în cadrul şedinţei de ieri, directorii au vorbit şi despre mobilitatea personalului didactic în unităţile de învăţământ în vederea ocupării posturilor la titularizarea din iulie 2015.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a strâns ieri toţi directorii unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Gorj în Amfiteatrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Chiar dacă sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de directori prezenţi, fiind nevoie de suplimentarea numărului de scaune, Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj, a precizat că a fost dorinţa directorilor de a se întâlni la Tudor Vladimirescu pentru că sala este mai mică şi se încălzeşte mai repede.

Directorii de şcoli au fost chemaţi la instruire cu privire la examenele din vară. „Vom face toate demersurile împreună cu directorii de şcoli şi licee astfel încât toamna viitoare, la începutul anului şcolar 2015-2016, să nu avem unităţi de învăţământ care să nu aibă personal didactic calificat. Vom discuta şi de modul în care vom organiza simulările examenelor naţionale de la sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie, pentru a conştientiza tinerii noştri că în vară îi aşteaptă examene serioase”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Pregătiri pentru titularizare

Directorii unităţilor de învăţământ au fost puşi în temă să-şi stabilească bugetul de ore în vederea organizării examenului de titularizare din iulie 2015. „În perioada următoare, directorii unităţilor de învăţământ vor stabili bugetul de ore pentru anul şcolar 2014-2015 după care vom trece la etapele de ocupare a acestor ore, încadrarea titularilor în şcoli, vacantarea orelor libere şi celelalte etape de ocupare, pretransfer şi titularizarea din iulie 2015”, a adăugat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.

Directorii prezenţi la şedinţă au confirmat că este vorba de o întâlnire organizatorică. „Discutăm de mobilitatea personalului didactic, organizarea olimpiadelor, situaţia elevilor la sfârşitul primului semestru, chestiuni organizatorice”, a declarat Petre Ciungu, directorul Colegiului Naţional „Virgil Madgearu”. Simulările examenelor naţionale sunt programate la sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: