Se caută bătrâni pentru căminul de la Novaci

Autorităţile locale din Novaci fac lobby pentru popularea la capacitate maximă a Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci. Momentan, unitatea găzduieşte circa 20 de bătrâni şi mai este loc pentru alţi cel puţin zece. Bătrânii găzduiţi aici au parte de cele mai bune îngrijiri şi de cele mai moderne servicii.

Conform administraţiei publice din oraşul Novaci, sunt suficiente locuri libere la cămin astfel încât să mai poată fi primiţi şi noi bătrâni. Cheltuielile la unitate sunt semnificative, mai ales acum în sezonul rece, iar popularea în totalitate a căminului ar însemna un venit în plus. Autorităţile locale spun că au pregătit surprize de sărbători pentru vârstnicii găzduiţi aici. „Pot să mai apară nişte bătrâni acolo, ar mai fi nevoie de 8-10. Sunt 20 acum şi până la 30 este loc. Serviciile sunt foarte bune, trebuie adus la capacitate ca să funcţioneze cât mai bine. Iarna cheltuielile sunt mai mari, mă refer la încălzire, la utilităţi şi cu câţi mai mulţi bătrâni sunt îngrijiţi aici, cu atât mai bine. Tarifele se pot şi negocia, sunt undeva la 1300 lei de persoană, în funcţie de starea de sănătate a bătrânului. Acum, de sărbători o să meargă şi la ei colindătorii, o să primească şi din partea noastră un pacheţel. Masa de sărbători va fi una specială, diversificată”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul din Novaci. 

Unitatea a fost renovată şi dotată vara trecută de Asociaţia „Sfântul Toma” astfel încât bătrânii găzduiţi aici să fie îngrijiţi la cele mai bune standarde. Sala de tratament a fost dotată chiar şi cu o cadă de hidromasaj, iar mobilierul camerelor a fost înlocuit complet. Mai mult decât atât, bătrânii beneficiază şi de consilierea unui psiholog. În cadrul căminului de bătrâni lucrează 10 persoane. Primăria Novaci a sprijinit căminul iarna aceasta, acordând cantităţi semnificative de lemne şi cărbune. 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: