Reacţia incredibilă a unei mame la copiii căreia a ajuns Moş Pandurul

Cititorii ziarului Pandurul au fost atât de generoşi, încât campania umanitară destinată iniţial pentru ajutorarea copiilor din cinci familii se va extinde la cel puţin alte cinci. Reacţia pe care a avut-o mama celor doi copii din Bumbeşti Piţic, pe care aţi putut să o cunoaşteţi din paginile ziarului, ne-a dat şi mai mult curaj. Şi Cornelia Călugăru a dat dovadă de mare curaj atunci când şi-a luat copiii şi a plecat de acasă, pentru a-i proteja de un soţ violent. A lăsat serviciul şi munceşte cu ziua pentru a-şi creşte copiii, dar când a văzut câte daruri le-au trimis cititorii Pandurul, a spus că sunt prea multe, că este mai bine să ajutăm şi alţi copii. A pus deoparte câteva dulciuri şi jucării, pentru a le da unei vecine care are o fetiţă în plasament şi se descurcă la fel de greu.

Cititorii ziarului Pandurul l-au adus pe Moş Crăciun şi în casa Corneliei Călugăru, unde doi băieţei în vârstă de 4 şi respectiv 8 ani aşteptau o minune din partea lui „Doamne Doamne”. Dacă până în acest an, mama nu a avut posibilitatea de a-le oferi copiilor de sărbători decât ceea ce primeau de la rude sau de la vecini, acum Cornelia se gândeşte ce bunătăţi să pregătească pentru masa de Crăciun. Şi asta datorită oamenilor cu suflet care s-au alăturat campaniei noastre şi au donat foarte multe alimente.

bumbesti_pitic_2

Povestea Corneliei Călugăru este una specială. „Am divorţat în urmă cu patru ani, eram gravidă în luna a patra cu băieţelul cel mic. Locuiam în Târgu Jiu, aveam serviciu, aveam tot ce era necesar, dar soţul meu avea patima alcoolului şi mereu mă bătea şi pe mine şi pe băieţelul cel mare. Aşa că m-am mutat într-o casă a unor rude pentru ca băieţii mei să crească în linişte. Este foarte greu că nu pot să mă angajez pentru că băieţelul meu cel mic nu are decât 4 ani. Vara mai lucrez pe la oameni. Când va mai creşte voi căuta să mă angajez pentru că până la divorţ am avut serviciu. Am o vechime de 18 ani în câmpul muncii, dar am renunţat pentru liniştea şi educaţia copiilor mei. Am crescut într-o familie în care bătaia era la ordinea zilei, am avut acelaşi ghinion în căsnicie, însă am vrut să le schimb soarta copiilor mei. De multe ori adorm nemâncată, iar ei mă întreabă de ce nu mănânc şi eu ceva. Le spun că nu mi-e foame, sunt încă mici şi nu înţeleg. Prefer să sufăr eu pentru ca să le fie lor bine”, spune Cornelia Călugăru, cu lacrimi în ochii.

Din puţinul lor împart şi altor nevoiaşi

Deşi abia are ce să le pună pe masă, Cornelia şi a învăţat copiii să nu rămână indiferenţi la necazul altora. “Zilele trecute am bumbesti_pitic_3primit dulciuri din partea unui grup de studenţi. Am vorbit cu copiii mei şi i-am făcut un pacheţel şi unei fetiţe de aici din sat care este în plasament la bunica sa. Este la fel de amărâtă ca noi şi ne-am gândit să o ajutăm cum putem. Acum, am primit de toate şi mulţumim tuturor celor care s-au gândit la noi. Sunt dulciuri suficiente şi îi vom trimite şi fetiţei aceleia câte ceva. Chiar dacă mulţi nu cred în minuni, eu le spun că există. Aşa s-a întâmplat şi pentru noi, o minune în pragul sărbătorilor. Avem câteva găini, dar acum nu mai ouă şi aşteptam ca de sărbători să primim câte ceva de pomană de la rude. De cadourile copiilor se ocupau naşii lor pentru că eu nu am posibilitatea de a le face surprize”, a precizat Cornelia Călugăru.

În spiritul solidarităţii şi-a crescut şi copiii. Ieri, când am ajuns în locuinţa familiei Călugăru, băieţelul în vârstă de 8 ani era foarte supărat. “A venit la noi în clasă o doamnă care cerea bani pentru un copil bolnav. Nu i-a dat decât doamna învăţătoare şi mi-a părut tare rău că nu am avut nici un leu să-i dau şi eu. Dacă îi dădeam fiecare câte un leu poate copilul acela se făcea bine”, ne-a povestit micuţul.

Vrea o lege împotriva violenţei

Profund marcată de căsnicia sa, Cornelia Călugăru ne-a spus că ar dori să fie aprobată o lege care să interzică violenţa. “Mi-aş dori să apară o lege care să prevină violenţa asupra femeilor şi copiilor. Le sfătuiesc pe toate femeile care sunt bătute de soţi, să-şi ia inima în dinţi şi să renunţe la un astfel de mariaj. Nimic nu e mai frumos decât să-ţi priveşti copiii care dorm liniştiţi şi nu se trezesc în ţipete şi înjurături”, a precizat Cornelia Călugăru.

Aceasta spune că nu-i poate înţelege pe părinţii care nu-şi pun copiii pe primul loc. “Nu pot înţelege cum unii părinţii se plâng că n-au ce să le dea copiilor să mănânce, iar ei fumează şi bea cafele. Fiecare ar trebui să se gândească mai întâi la cei mici. Fără ţigări şi cafea nu moare nimeni, însă fără mâncare copiii se pot îmbolnăvi”, spune Cornelia.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: