Se caută preşedinţi pentru secţiile de votare din Gorj

Persoanele interesate să participe la organizarea şi desfăşurarea procesului votării de la alegerile parlamentare, în calitate de preşedinţi sau locţiitori ai secţiilor, îşi pot depune cererile la Instituţia Prefectului în perioada 24 septembrie-15 octombrie. Tragerea la sorţi va avea loc în data de 24 noiembrie şi va fi efectuată de către Preşedintele Tribunalului Gorj.

Formularele tip de înscriere (cererile) se vor găsi la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj, la camera 120, dar şi pe site-ul instituţiei la secţiunea ,,Alegeri parlamentare 2012”. Pentru a fi evitate eventuale neclarităţi cu privire la studiile absolvite sau domiciliul acestora şi lista în care sunt cuprinşi, persoanele care doresc să se înscrie, vor depune, pe lângă formularul tip completat şi câte o copie a diplomei de absolvire a studiilor şi una a cărţii de identitate. “Vor avea prioritate persoanele care au absolvit studii juridice. În cazul în care nu se va completa lista cu jurişti vom apela şi la persoanele cu studii superioare de altă specialitate. Cererile de înscriere vor fi centralizate şi, până la data de 19.10.2012, vor fi transmise Autorităţii Electorale Permanente spre consultare şi avizare. Tragerea la sorţi va avea loc, după primirea avizului Autorităţii Electorale Permanente, cel mai târziu la data de 24 noiembrie 2012 şi va fi efectuată de către Preşedintele Tribunalului Gorj, fiind anunţată în prealabil prin publicare în presă”, a declarat Camil Deaconu, reprezentant al Instituţiei Prefectului.

Preşedinţii şi locţiitorii de la secţiile de votare vor fi plătiţi cu 85 de lei/zi pentru o perioadă de cinci zile. Cel mai târziu la data de 30 septembrie 2012, Preşedintele Tribunalului Gorj, îi va desemna, prin tragere la sorţi, pe cei trei judecători din Biroul Electoral Judeţean Gorj.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: