Se construieşte şcoală nouă la Novaci

Elevii din oraşul Novaci se vor putea bucura în maximum 12 luni de o şcoală nouă în localitate. Acest lucru este posibil după ce primăria a obţinut finanţarea proiectului de la Banca Mondială. Astfel, şcoala cea nouă va fi ridicată în incinta şcolii vechi şi va avea cinci săli de clasă moderne, o cancelarie şi grupuri sanitare corespunzătoare.

Autorităţile locale spun că actuala şcoală gimnazială din strada Eroilor din Novaci este într-o avansată stare de degradare. În fapt, există două corpuri din care unul nu mai poate fi folosit. Acesta este motivul pentru care s-a solicitat finanţate pentru o şcoală nouă. ”Este o şcoală gimnazială pe strada Eroilor din Novaci, acolo unde există la ora actuală două corpuri de clădire din care unul este foarte vechi, s-a constatat că este necesar a se construi o altă clădire şi în felul acesta am depus proiectul. Corpul vechi se va demola după ce va fi gata cea nouă, pentru că nu putem perturba activitatea școlară. Conform proiectului, şcoala are cinci săli de clasă, are cancelarie, toalete moderne, tot ce înseamnă școală cu toate avizele necesare”, a spus Dumitru Leuștean, primarul din Novaci.
Potrivit autorităților locale, proiectul se ridică la 600 de mii de euro și are termen de finalizare 12 luni. ”Avem un număr de 357 de elevi care învață acum în această școală. Noi mai avem o școală gimnazială în zona Pociovaliștea. Proiectul l-am depus în cursul anului 2015 în ideea că cealaltă școală, în special învelitoarea, prezintă o problemă aparte, la zăpezi mari exista riscul să pice și de asta ne-am gândit la clădire nouă. Asta are o vechime de peste 80 de ani, s-au mai făcut ceva reparații, dar neavând placă de beton s-a ajuns la o degradare”, a spus Dumitru Leuștean.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: