Se distribuie alimentele de la Uniunea Europeană

Veste bună pentru beneficiarii serviciilor sociale din municipiul Târgu Jiu. Primăria a început încă de marți distribuirea alimentelor venite din partea Uniunii Europene. Față de anul trecut, în acest an oamenii își vor ridica pachetele cu alimente din hala construită de primărie în Piața Mare. Primăria are de distribuit peste 2.500 de pachete.

Peste 1.200 de târgujieni vor beneficia anul acesta de alimente de la Uniunea Europeană. Este vorba de beneficiari ai serviciilor sociale și nu numai. Mai beneficiază de alimente șomerii și pensionarii cu o pensie mai mică de 450 de lei dar și văduvele, invalizii și foștii prizonieri politici. ”Am început să distribuim produsele de la Uniunea Europeană, avem un număr de 2.500 de pachete pentru că fiecare om beneficiază de două pachete. Programul nostru este de la ora 7.00 la ora 15.00, și mai mult dacă va fi cazul, distribuim pe bază de bonuri de ordine ca să evităm aglomerația. Sunt alimente din toate categoriile, de la făină, zahăr, ulei, la conserve și pastă de tomate”, a spus Alina Toader, șef serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială Târgu Jiu.

Mană cerească
Oamenii s-au prezentat încă de la primele ore ale dimineții să-și ridice cutiile de la noua hală a primăriei din Piața Mare. Pentru a se evita îmbulzeala au fost distribuite bonuri de ordin. Cei mai mulți dintre beneficiari primesc ajutoarele ca o mană cerească. ”Sufăr de o boală oncologică și din acest motiv pot să primesc și eu ajutoare. Anul trecut nu le-am luat, dar acum am venit să le ridic, sunt bune în condițiile în care ne descurcăm tot mai greu cu banii”, a spus Violeta Popescu.
La nivelul județului Gorj, peste 76.000 de oameni vor beneficia de ajutoare din partea Uniunii Europene.

Galerie foto



Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: