Se extind focarele de pestă porcină în Gorj

Focarele de pestă porcină, înregistrate la nivelul judeţului Gorj, se extind. Dacă la începutul săptămânii trecute DSVSA efectuase un bilanţ de aproximativ 100 de suine sacrificate în comuna Drăguţeşti, în perioada 23 iunie-30 iune au fost ucişi 147 de porci.

Au fost efectuate inspecţii la animalele din exploatațiile non-profesionale, de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciți la C.S.V. Aninoasa, C.S.V. Dănciuleşti, C.S.V. Dăneşti C.S.V. Cruseţ, C.S.V. Jupâneşti, C.S.V. Logreşti şi C.S.V. Târgu-Jiu, conform H.G. nr. 1156/2013 pentru aprobarea acțiunilor sanitare-veterinare cuprinse în Programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor şi protecția mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor.

Reprezentanţii DSVSA Gorj au aplicat măsuri de combatere şi control împotriva răspândirii P.P.A. A fost ucis un număr de 147 suine afectate în cele 21 focare de P.P.A. din localitățile Băleşti, Bâlteni, Drăguțești, Tismana şi Rovinari.

Vizualizări: 1,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: