Se grăbesc să-şi înmatriculeze maşinile de frica taxelor

Gorjenii se grăbesc să-şi înmatriculeze autoturismele până la sfârşitul acestui an de frică să nu se mărească taxa de înmatriculare din luna ianuarie a anului viitor, aşa cum s-a anunţat. Numărul celor care îşi fac programare la Registrul Auto Român creşte de la o zi la alta.

Zeci de gorjeni se prezintă zilnic la Registrul Auto Român pentru a face verificările necesare la autoturisme în vederea înmatriculării. Oamenii se grăbesc să-şi înmatriculeze maşinile până la sfârşitul acestui an. Dacă până acum ceva timp cei care au trecut cu maşinile pe la Registrul Auto Român  primeau actele în numai două zile, acum au de aşteptat a aproape o săptămână. „Am sesizat o creştere a celor care vor să-şi înmatriculeze maşinile după ce s-a tot spus la nivel naţional, că de la anul se vor scumpi taxele. Noi verificăm legalitatea documentelor autoturismului, dar şi starea tehnică, pentru a ne asigura că nu vor avea probleme în trafic. Majoritatea maşinilor sunt aduse din străinătate şi gorjenii se grăbesc să le înmatriculeze. Dacă până acum la noi totul dura doar două zile, acum clienţii noştri trebuie să aştepte şi câte o săptămână”, susţine Vasile Picioruş, şeful reprezentanţei RAR Gorj

Reprezentanţii Registrului Auto Român îi sfătuiesc pe proprietarii de autoturisme să-şi facă programări pe internet din timp, pentru a evita aglomeraţiile. „Noi le recomandăm clienţilor noştri să-şi facă programările pe site-ul Registrului Auto Român, pentru că aşa îşi pot alege ziua şi ora la care vor să vină. Noi avem şi un telefon pentru programări, dar pentru că sunt multe cereri, telefonul este mai tot timpul ocupat”, declară Picioruş.

Nu numai la Registrul Auto Român este aglomeraţie, ci şi la Serviciul de Permise şi Înmatriculări unde în ultima săptămână cererile pentru înmatriculare au crescut cu  10 procente.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: