Se montează plase de protecție în apropierea Mânăstirii Lainici

Se lucrează de zor în Defileul Jiului, în zona Mănăstirii Lainicii. Muncitorii încă au de lucru la parcarea ce a fost conturată în apropierea lăcașului de cult, iar alte echipe montează plase de protecție pe versant.

Lucrările nu au legătură cu tragedia care s-a petrecut în Defileu, duminică, și s-a soldat cu moartea unui șofer. Un bolovan de circa 60 de kilograme s-a prăbușit pe mașină, iar omul n-a mai avut nicio șansă.

Plasele de protecție sunt montate acum în apropierea Mănăstirii Lainici și au scopul de a proteja participanții la trafic. Cei care le-au pus au dat asigurări că lucrarea este una de calitate și că bucățile de stâncă nu vor ajunge pe șosea să pună în pericol siguranța participanților la trafic.

"Unde se formează torente nu se pot pune plase, pentru că aluviunile când ar trece, ar smulge şi plasa şi ar duce-o pe toată pe amplasamentul drumului. Verificăm acele bucăţi de rocă care ar prezenta un risc de desprindere şi le deblocăm noi de pe versant astfel încât să nu cadă", a declarat Cristian Pistol, director general CNAIR.

Pe o sută de mii de metri pătraţi din Defileul Jiului sunt montate plase şi ancore. Unde lipsesc, sunt indicatoare de avertizare.

Galerie foto


Vizualizări: 928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: