Se pregătește deschiderea bazinului de înot din Bustuchin

Se fac ultimele pregătire pentru deschiderea bazinului de înot construit cu bani europeni în comuna Bustuchin. Autoritățile locale anunță că cel mai probabil, de săptămâna viitoare bazinul va deveni funcțional, atât pentru grupele de copii care fac ore de înot, cât și pentru restul cetățenilor din comună.


Bazinul de înot are o suprafață de 170 de metri pătrați și a fost realizat cu fonduri obținute prin Grupul de Acțiune Locală. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la aproximativ 100.000 de euro. 

Autoritățile locale din Bustuchin se grăbesc să deschidă sezonul pentru că temperaturile ridicate permit acest lucru. ”Facem ultimele pregătiri pentru a deschide bazinul de înot. Nu va fi o deschidere cu mare fast, dar am dat sarcini precise oamenilor care se ocupă să grăbească lucrurile. Dacă totul este gata eu i-aș da drumul și mâine, dar cel mai probabil de săptămâna viitoare va deveni funcțional. Avem grupele de copii care sunt înscriși la cursurile de înot și trebuie să înceapă”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Autoritățile locale anunță că toți copiii din Bustuchin vor avea acces gratuit la bazin, iar pentru adulți va fi stabilită o taxă de intrare.

”Pentru copii, accesul la bazinul de înot va fi gratuit, iar pentru restul cetățenilor o să stabilim o taxă modică pentru a acoperi cheltuielile cu întreținerea bazinului. Trebuie să cumpărăm soluții pentru curățire, dezinfectanți și ce ne mai trebuie pentru a nu avea probleme. Nu este de joacă cu așa ceva”, a mai spus Ion Ciocea.

Primarul din comuna Bustuchin și-a propus să găsească o sursă de finanțare pentru a acoperi bazinul de înot, ca acesta să fie funcțional și în timpul iernii.

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: