Se redeschid fermele de pui din Târgu Jiu

Afaceriştii care au investit în reactivarea fostelor ferme de păsări ale Avicola anunţă că vor începe activitatea la Târgu Jiu în luna mai, iar primii pui vor fi abatorizaţi undeva la mijlocul lunii iunie. Circa 600 de gorjeni vor avea un loc de muncă odată cu deschiderea celor peste 70 de hale, printre care se vor regăsi şi 20 de absolvenţi ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Investitorul are în plan să deschidă în judeţul Gorj şi câteva zeci de magazine de desfacere a produselor proprii.

Constructorii care se ocupă de reabilitarea halelor de creştere a păsărilor lucrează de zor, spun autorităţile judeţene, care marţi, 6 martie, au efectuat o vizită la fermele fostei Avicola. Echipamentele pentru halele de producţie au fost achiziţionate şi urmează să fie instalate. „Am făcut o vizită, am văzut o parte din ferme şi un abator, şi stadiul este extraordinar. Am rămas impresionat că într-o perioadă scurtă de timp, cu o perioadă rece, lucrurile evoluează spre bine. Cele 76 de hale de producţie sunt reabilitate în proporţie de 70%, ceea ce înseamnă că ne respectăm şi chiar am devansat termenul prevăzut iniţial acum câteva luni. La abator se lucrează, va fi finalizat ultimul, după ce halele vor fi populate”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

 Sute de angajări

Peste 800 de gorjeni şi-au depus CV-urile pentru a lucra în cadrul fermelor de păsări, însă doar 600 vor fi cooptaţi în cadrul societăţii Avirom pentru punerea pe roate a fermelor. Chiar şi aşa, investitorii, societăţile din grupul de firme La Provincia, spun că mai primesc solicitări de angajare, având nevoie de personal calificat pe anumite meserii: electricieni, mecanici specializaţi în industria alimentară, şefi de ferme, medici veterinari.   

Circa 80 de persoane au fost deja angajate, din care 20 vor pleca săptămâna viitoare la o instruire la Vâlcea, pentru 2 luni. UCB Târgu Jiu va încheia un protocol de colaborare cu investitorii astfel încât, în primă fază, să fie angajaţi 20 de absolvenţi din anii universitari 2016-2017, respectiv 2017-2018, din domeniul juridic, economic, inginerie, administraţie publică.

 20 de puncte de desfacere în Gorj

Activitatea în cadrul fermelor din Târgu Jiu va începe în cursul lunii mai, urmând ca primii pui să fie sacrificaţi în abatorul propriu în jurul datei de 15 iunie. Investitorii vor să îşi extindă activitatea. O variantă pe care o iau în calcul este aceea de a cumpăra fostul complex de suine de la Drăguţeşti. „Am vrea să ne extindem un pic în Târgu Jiu, nu neapărat pe acel complex de la Drăguţeşti, şi în alte zone. Oricum, intenţia proprietarului nostru este de a dezvolta în zona Târgu Jiu mai multe afaceri. În afară de activele de la Avicola, lucrăm intens la deschiderea unui număr de 20 de puncte de desfacere în judeţul Gorj, mă refer la magazine de desfacere şi a produselor de la Avicola şi de produse de nutreţuri şi combinate de la fabrica noastră de la Vâlcea”, a precizat Tiberiu Berbece, directorul societăţii Avicarvil din grupul La Provincia.

Vizualizări: 2,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: