Se reduc arieratele farmaciilor

Gorjenii nu se vor mai confrunta cu situaţii în care farmaciile să sisteze eliberarea reţetelor gratuite şi compensate pe motivul că au recuperat banii mulţi de la Casa Asigurărilor de Sănătate. Începând cu luna august, CAS-ul va vira banii pentru medicamente gratuite şi compensate într-o lună pentru câte două luni cumulate. Sumele ce vor fi alocate lunar farmaciilor se ridică la aproximativ 90 de miliarde de lei vechi.

Farmaciile îşi vor reduce arieratele începând cu luna august întrucât Casa de Asigurări de Sănătate va deconta reţetele gratuite şi compensate pentru două luni într-una. „Începând cu luna august, în fiecare lună se va plăti factura curentă şi una din urmă. În momentul de faţă, termenul de plată este de 90 de zile, din care 60 zile contractual plus 30 de zile pentru procesarea facturilor. În condiţiile în care din luna august vom plăti câte două luni într-una vom finaliza cu plata restanţelor către farmacii până în lunile februarie-martie 2014”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CAS Gorj.

Lunar, către farmacii se vor vira aproximativ 90 de miliarde de lei vechi. „În august se vor plăti lunile octombrie 2012 şi aprilie 2013, în septembrie plătim noiembrie 2012 şi mai 2013, în octombrie achităm decembrie 2012 şi iunie 2013, în noiembrie dăm banii pentru lunile ianuarie 2013 şi iulie 2013, iar în decembrie plătim februarie 2013 şi august 2013. Lunar, către farmacii se vor vira aproximativ 90 de miliarde lei vechi”, a mai precizat Daniel Bondoc.

Farmaciştii vor fi stimulaţi

Conducerea Casei Asigurărilor de Sănătate Gorj consideră că noua măsură impusă la nivel naţional va stimula deschiderea farmaciilor în judeţul nostru. „Scopul principal al acestei măsuri este acela de a elimina arieratele farmaciilor. Cu toate acestea, noi credem că farmaciştii vor fi stimulaţi să deschidă mai multe farmacii. În momentul de faţă, în mediul urban există un număr suficient de farmacii. În ceea ce priveşte mediul rural, pe o rază de 10-15 km fiecare comună are câte o farmacie. Prin plata a două facturi cumulat credem că vor apare mult mai multe farmacii în mediul rural”, a declarat Daniel Bondoc.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: